Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fáradtan, de eredményesen

Szöveg: Trautmann Balázs | Fotó: Füzes Judith és Snoj Péter |  2019. október 29. 13:39

Október 29-én, kedden délelőtt szállt le budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a 7. CISM Katonai Világjátékon eredményesen szerepelt magyar katonacsapatot szállító Airbus A319-es. Az utasok nem üres kézzel érkeztek…

1596071115

A csapatot az egy nappal korábban Budapestre érkezett dr. Eleki Zoltán ezredes, a Magyar Honvédség főtestnevelője, egyben a Nemzetközi Katonai Sporttanács magyarországi fődelegátusa is köszöntötte.

Van mire büszkének lennie a csapat vezetőjének és minden tagjának: a kínai Vuhanban immáron hetedik alkalommal megrendezett katonai olimpián a magyar válogatott igen eredményesen, az előzetes várakozásokat meghaladóan szerepelt. „Én nagyon büszke vagyok a sportolóinkra: egy arany, három ezüst és három bronzérem mellett számos 5. és 7. helyezés jelzi a teljesítményüket. Külön ki kell emelni: 109 ország közül a 25. helyen végeztünk az éremtáblázaton" – mondta Eleki Zoltán ezredes.

1596071116

A csapattal együtt ért Budapestre egy jelentős méretű műalkotás is. Ez a Fair Play-díj, melyet szintén magyar sportolók kaptak. „Az öttusázóink ezüstérmet értek el a váltó versenyszámban, és ott egy másik csapatot segítettek, akiknek meghibásodott a fegyvere. Ezzel érdemelték ki a Fair Play-díjat" – árulta el az ezredes.

GALÉRIA

Címkéksport