Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kitüntették a határokon szolgálatot teljesítő katonákat

Szöveg: Gyergyói Zsolt |  2015. december 23. 14:03

A Magyar Honvédség 100 katonája vehetett át Migrációs Válsághelyzet Kezeléséért Szolgálati Jelet a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanyában december 23-án, szerdán. Az elismeréseket Lázár János, miniszterelnökséget vezető miniszter, dr. Simicskó István, honvédelmi miniszter, dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök és Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere adta át azoknak, akik kiemelkedő helytállást tanúsítottak a tömeges válsághelyzet kezelésével kapcsolatos munkájuk során.

1596006052

Ünnepi beszédében Lázár János a hódmezővásárhelyiek és a magyar kormány nevében is megköszönte a határokon szolgáló katonák elmúlt csaknem féléves munkáját. Hozzátette, különösen büszke arra, hogy egy olyan város országgyűlési képviselőjeként teszi ezt, amelynek honvédei az első- és a második világháborúban, illetve a ’90-es évek délszláv konfliktusaiban is helyt álltak és most is kitűnő munkát végeztek, amikor a határokat kellett megvédeni.

1596006052

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter kiemelte, a határokon szolgálatot teljesítő katonák nem csak a családjukért, de tágabb értelemben vett nemzeti közösségünkért is sokat tettek. Mint mondta, nem csak a határokat, de társadalmunk értékeit is védték, ezért helyes ha most tiszta szívből megköszönjük munkájukat és elismeréseket adunk át nekik.

1596006052

Az elismerések átadása után a honvédelmi miniszter jelképesen sporteszközöket is átadott az MH 5. Bocskai István Lövészdandár és az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred parancsnokának.

1596006053

Fotó: Dévényi Veronika