Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lövészet a szakalap felkészítés végén

Szöveg: Szűcs László |  2015. július 2. 11:14

Ezúttal a 2. lövészzászlóalj katonáinak fegyvereitől volt hangos a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár szomódi helyőrségi lőtere: június utolsó és július első napján a szakalap felkészítéshez kapcsolódó lőgyakorlatokat hajtották végre a Magyar Honvédség legfiatalabb zászlóaljánál szolgálók.

Pisztollyal, gépkarabéllyal, géppuskával, RPG kézi páncéltörő gránátvetővel és BTR-80 típusú harcjárművek toronyfegyvereivel hajtottak végre szakalap lőgyakorlatokat a tatai dandár 2. lövészzászlóaljának katonái a napokban a szomódi lőtéren.

1595996748

„A zászlóalj idén márciusban alakult meg, így jelenleg a Magyar Honvédség legfiatalabb alegysége. A hozzánk bevonult újoncok első alapkiképzése május 8-án, ünnepélyes katonai esküvel ért véget. Az alegység ezt követően a Magyar Honvédség központi gyakorló- és lőterén részt vett a Bakonyi Csapás 2015 és a Capable Logistician 2015 elnevezésű gyakorlatokon" – mondta el a honvedelem.hu érdeklődésére Farkas Gábor alezredes. A 2. lövészzászlóalj parancsnoka hozzátette: a nullaponti lőtéren és környékén hajtották végre a kötelező szakalap felkészítés elméleti és gyakorlati részét, a szükséges lőgyakorlatokat viszont már a békehelyőrségbe való hazaérkezést követően, a szomódi lőtérre tervezték.

1595996748

Az alegység tanintézeti támogató zászlóalj névvel került be a dandár állománytáblájába, feladatuk pedig az – mint azt Farkas alezredestől megtudtuk –, hogy segítsék a parancsnoki beosztásba kerülő leendő tisztek és altisztek felkészítését, akik így valós alegységeket, rajokat, szakaszokat is vezethetnek majd tanulmányaik során. Az elöljárótól kapott parancs értelmében szeptember közepééig el kell érniük, hogy felkérés esetén két kiképzett szakaszt tudjanak biztosítani a tanintézetek támogatására. Farkas Gábor alezredes szerint ezt a határidőt tartani tudják.

1595996748

Fotó: a szerző felvételei