Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar arany Vuhanban

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: a szerző |  2019. október 24. 15:52

A magyar Himnusz zengte be a 7. CISM Katonai Világjátékok birkózóstadionját október 24-én, csütörtökön: Lőrincz Viktor törzsőrmester diadalmas győzelmet aratott, elnyerve hazánk első aranyérmét.

1596070728

A magyar bajnok – 87 kilogrammos súlycsoportjában – öt mérkőzésen keresztül végig veretlenül és töretlen erővel menetelt előre a szőnyegen. Előbb török, lengyel, kínai és német birkózókkal szállt szembe, majd a döntőben végül egy nagyon szoros és erős hajrában diadalmaskodott azerbajdzsáni ellenfele felett.

Az aranyérem átvételét követően Lőrincz Viktor törzsőrmester azt nyilatkozta a honvedelem.hu-nak, hogy igazán küzdelmes napot zárt. „Amikor az ember felmegy a szőnyegre és elkezdődik az első mérkőzés, már érzi, milyen formában van, milyen napot fogott ki. A török versenyzőnél éreztem, hogy jó a mozgásom, jól ment a támadás, jól ment a védekezés. Ott már sejtettem, hogy ez egy jó nap lesz, de azt kell, hogy mondjam: tényleg húzós nap volt, egy nagy menetelés, és örülök, hogy aranyérem lett a vége" – foglalta össze az aranyszerző birkózó. Lőrincz Viktor törzsőrmester mellett a szőnyegre lépett még Lám Bálint törzsőrmester és Érsek Róbert őrmester is. Míg előbbi a 130 kilogrammos súlycsoportban 10. helyezést, utóbbi a 97 kilogrammos csoportban 8. helyet ért el.

1596070728

A nap folyamán szintén szép eredményt ért el a döntőben bizonyító magyar öttusázó női csapat is. A Kovács Sarolta őrmester, Alekszejev Tamara tartalékos őrmester, Guzi Blanka és Simon Sarolta tartalékos szakaszvezetők alkotta négyes a negyedik helyre futott be. Mindössze három másodperccel maradtak le az aranyéremről, amely jól jelző a futam rendkívüli szorosságát.

A nemzetek éremtáblázatában változatlanul Kína áll az élen, már 155 medállal (ebből 88 arany), mögöttük továbbra is Oroszország 124 éremmel (ebből 40 arany) és harmadikként követi őket Brazília a maga 63 dobogós helyével (ebből 18 arany).

GALÉRIA

Címkéksport