Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rejtett portya a romvárosban

Szöveg: Galambos Sándor |  2011. február 11. 5:35

Hathetes szakharcászati gyakorlaton vesz részt a MH 5. Bocskai István Lövészdandár MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő-zászlóaljának kijelölt állománya. Ezen a héten a városharcot és az épületharcászatot gyakorolták.

1595913955
Egy hónapja tart az egri felderítők „Rejtett portya 2011" elnevezésű gyakorlata. Gulyás László százados, a felderítő szakharcászati kiképzés parancsnoka a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: a gyakorlat célja a régóta szolgálók ismereteinek szinten tartása, az alegységek új tagjai pedig felderítő alapkiképzésen vesznek részt.

Az első héten a felderítő szakharcászat – mozgásmódok terepen, álcázás, illetve a harcjármű málházása és előkészítése a harchoz – témaköreit gyakorolták. A következő héten a hevenyészett- és rejtett figyelő kialakítása, üzemeltetése szerepelt a kiképzési tervben, a harmadik héten pedig az útvonal és a terület-felderítés volt a feladat.

Az elmúlt napokban városharcot és az épületharcászatot gyakorolták a felderítők a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiképző bázisán, az úgynevezett „romvárosban". Hétfőtől lesállás, rajtaütés végrehajtása, valamint a felderítő alegységek kijuttatása és bevonása szerepel a kiképzési tervben., A hathetes szakharcászati foglalkozás lövészettel zárul: az alegység tagjai minden rendszeresített fegyverükkel lőni fognak.

(További képekért kattintson galériánkra!)

Fotó: Galovtsik Gábor