Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véget ért az 61. Nemzetközi Katonai Zarándoklat

Szöveg: Szűcs László |  2019. május 21. 8:45

A X. Szent Pius Földalatti Bazilikában május 19-én, vasárnap délelőtt megtartott szentmisével véget ért a 61. Nemzetközi Katonai Zarándoklat a katolikus hívők egyik legismertebb kegyhelyén, a délnyugat-franciaországi Lourdes-ban.

Május 17-19. között tartották a 61. Nemzetközi Katonai Zarándoklatot a franciaországi Lourdes-ban. Az idei rendezvényen közel tizenötezer katona és nagyszámú civil vesz részt. Magyarországról mintegy 200 zarándok – többségében katonák – érkezett számos alakulattól.

1599203077

A magyar zarándokok több szentmisén vettek részt, végigjárták a keresztutat, és ott voltak a rendezvény leglátványosabb programján, a szombat esti gyertyás Mária-körmeneten is. A zarándokokat ezúttal a tatai helyőrségi zenekar kísérte el Lourdes-ba. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Benkő Tibor honvédelmi miniszter. Ugyancsak részt vett a zarándoklaton Kovács László dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága kibervédelmi szemlélője, valamint Posgai András alezredes, Magyarország párizsi véderő-, katonai és légügyi attaséja.

1599203078

A háromnapos rendezvény vasárnap délelőtt a X. Szent Pius Földalatti Bazilikában – a részt vevő országok tábori püspökeinek jelenlétében – a francia hadsereg tábori püspöke által celebrált ünnepi szentmisével, majd ezt követően egy záróünnepséggel ért véget.

Fotó: a szerző felvételei