Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Átadás-átvétel Afganisztánban

Szöveg: Jelen Balázs Ákos őrnagy | Fotó: Farkasné dr. Nagy Katalin százados |  2020. június 18. 9:02

21. váltásához érkezett az afganisztáni hadszíntéren tevékenykedő MH Nemzeti Támogató Elem. A koronavírus járvány miatt előírt tesztek elvégzését követően tünetmentesen érkezett meg a váltóállomány május 25-én állomáshelyére, a Mazar-e Sharif-i Camp Marmal táborba.

1596080742

A koronavírus-járvány okozta válsághelyzetből adódóan a váltásra kijelölt állomány a kiutazást megelőző 14 napot úgynevezett preventív elkülönítésben töltötte a badacsonylábdihegyi honvéd üdülőben. A kiérkezőket Szilágyi Zsolt ezredes, nemzeti rangidős köszöntötte, majd részt vettek hadszíntéri célfelkészítésen, amely során megismerték a műveleti területet, a hadszíntéren alkalmazandó eljárásokat és az érvényben lévő rendszabályokat. A tapasztalatok, az ismeretek, valamint a folyamatban lévő feladatok és a beosztások átadása mellett a régi és az új állomány leltárba vette a meglévő anyagi készleteket.

Az ünnepségen Szilágyi Zsolt ezredes rövid beszédében méltatta az MH NTE-20. váltásának munkáját és további sikereket, kitartást kívánt a váltásnak az előttük álló feladatok végrehajtásához. Szintén ebben az időszakban vette át és kezdte meg szolgálatát az MH Különleges Műveleti Kontingens 19. és az MH Biztosító Szakasz 12. váltása is az afganisztáni műveleti területen.

1596080742