Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Montenegrói vezérkari főnöki látogatás Camp Pannoniában

Szöveg: MH PRT-13 kommunikációs altiszt |  2012. december 5. 9:53

Samardzic Dragan altábornagy, a Montenegrói Hadsereg vezérkar főnöke december 2-án – 2010 óta immár hatodik alkalommal – érkezett Camp Pannoniába.

A delegációt Sipos Antal ezredes, az MH Tartományi Újjáépítési Csoport 13. váltásának (MH PRT-13.) parancsnoka, valamint Hajrudin Djerekarac alezredes – a montenegrói állomány nemzeti rangidőse – fogadta.

1595945774

Sipos ezredes tájékoztatta a küldöttséget a PRT munkájáról és Baghlan tartomány biztonsági helyzetéről. Ebben kiemelte a montenegrói katonák kiemelkedő és hatékony munkáját, amelyet már harmadik éve, újra és újra magas színvonalon hajtanak végre.

A delegáció látogatásának célja az volt, hogy betekintsen a jelenleg missziós feladataikat ellátó katonáinak szolgálatellátásába, valamint folytatódjék a hagyománnyá vált iskola-támogatási program. Az előkészítő munkában az MH PRT CIMIC munkacsoportja nyújtott nagy segítséget.

Délután a Camp Pannonia táborba látogatott el a jelenleg legrosszabb körülmények között lévő helyi HAWA-óvoda huszonöt kicsi lakója három kísérővel, valamint a Kabulból érkező Afgán Független Emberi Jogok és a helyi média egy-egy képviselője.

Az eseményen részt vett Samardzic Dragan altábornagy és Sipos Antal ezredes is. A gyerekek rövid műsorral köszöntötték a vezetőket, akik viszonzásul tortát, üdítőt, valamint játékokat adtak a kicsiknek.  A DORCAS AID nevű holland segélyszervezet Magyarországon összegyűjtött adománya (plüss játékok, színes ceruzák, filcek, tisztálkodó eszközök és a felnőttek részére ajándékcsomagok) nagy örömöt okoztak a fiúknak és lányoknak.

1595945774

Fotó: A szerző felvételei