Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

1956-os kiállítás Koszovóban

Szöveg: Kozák Piroska százados |  2016. november 11. 15:23

Magyarország koszovói nagykövetsége – az MH KFOR Kontingens 15. váltásával, valamint a KFOR-ban egyéni beosztásokban szolgáló magyar katonákkal közösen – szervezett megemlékezést az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján. A program részeként vándorkiállítás nyílt a pristinai KFOR parancsnokságon, a Slim Lines táborban, valamint a novo seloi táborban.

A KFOR parancsnokságon megnyitott kiállításon dr. Márkusz László nagykövet mondott ünnepi beszédet. A megnyitó ünnepségen részt vett Giovanni Fungo vezérőrnagy, a KFOR parancsnoka, valamint Maurizio Sarasino, a KFOR vezénylőzászlósa is.

1596022905

A KFOR Harcászati Tartalék Manőver Zászlóalj bázisán, a Slim Lines táborban, Bozsik Béla, a nagykövetség ideiglenes ügyvivője, valamint António Da Silva Cardoso alezredes, a zászlóalj parancsnoka mondott beszédet.

1596022905

A vándorkiállítás utolsó helyszínén, a novo seloi táborban a nagykövetség a KFOR parancsnokság törzsigazgatójával Szentes Gábor alezredessel, a kontingens parancsnokával, Virág Zoltán alezredessel, valamint a tábor parancsnokával, Kovács Gyula alezredessel  együttműködésben tette lehetővé tárlat megtekintését a Koszovóban szolgálatot teljesítő magyar katonák és más nemzetek békefenntartói számára.

1596022906


Fotó: a szerző felvételei