Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismerésben részesült az EUFOR törzsfőnöke

Szöveg: honvedelem.hu / euforbih.org |  2017. december 22. 9:44

December 20-án, az eredményes közös munka és támogatás elismerésérül oklevelet vehetett át Szpisják József dandártábornok, az EUFOR törzsfőnöke a Bosznia-Hercegovinai Rendőri Szervek Koordinációs Igazgatóságától (DPC).

http://www.euforbih.org/eufor/index.php/eufor-news/latest-news/2308-eufor-chief-of-staff-receives-official-appreciation-from-the-directorate-for-police-coordination
1596042690

Az ünnepélyes átadás alkalmával Mirsad Vilić, a DPC igazgatója úgy fogalmazott: az efféle elismeréseket sosem osztogatják alapos ok nélkül, hanem a szervezet igazi barátai, partnerei számára tartogatják őket, akik valóban megdolgoztak értük. Kiemelte, hogy az EUFOR törzsfőnökének az igazgatósággal ápolt szoros munkakapcsolata és koordinációs szerepe csak még értékesebbé teszi az EUFOR folyamatos támogatását, illetve a jogalkalmazó szervek kiképzése terén végzett tevékenységét.

Az EUFOR és a bosznia-hercegovinai szervek több átfogó gyakorlaton vesznek részt, hogy így is biztosítsák készenlétüket, és fenntartsák az országban a békés, biztonságos légkört.
Az októberi Quick Response 17 gyakorlat volt az első alkalom, amikor a jogalkalmazó szervezetek is közösen dolgoztak a bosznia-hercegovinai haderővel és az EUFOR-ral különböző szimulált biztonsági helyzetek kezelésében a Szarajevói Repülőtéren. Szpisják dandártábornok reményét fejezte ki azt illetően, hogy a jövő évi Quick Response-on is ugyanilyen hatékony együttműködést tapasztalhatunk majd a bosznia-hercegovinai hadsereg, a helyi rendőri erők és az EUFOR között. A dandártábornok köszönetet mondott Mirsad Vilićnek az elismerésért. Mint fogalmazott, nagyon megtisztelő az elismerés, a szoros együttműködés eredményeire pedig nagyon büszke. Emellett köszönetet mondott az EUFOR teljes állományának az elvégzett munkáért.

1596042690

Fordította: Draveczki-Ury Ádám