Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Két közúti balesetnél is segítséget nyújtottak az EUFOR magyar katonái

Szöveg: Nagyné Iglódi Márta alezredes | Fotó: helyi media |  2020. február 10. 7:17

Egy nap alatt két közúti balesetnél is segítséget nyújtottak az MH EUFOR Kontingens katonái Bosznia-Hercegovinában.

Az EUFOR Többnemzeti Zászlóalj (Multinational Battalion – MNBN) kötelékében békeműveleti feladatot ellátó magyar kontingens lövészszázadának katonái – összesen nyolcan – január 30-án, a délelőtti órákban, Tuzla körzetében járőröztek, amikor egy, a nedves úton megcsúszott és árokba borult autó utasaira lettek figyelmesek. A csoport egyik tagja, a harctéri életmentő katona (Combat Life Saver – CLS) végzettséggel is rendelkező Lackó Sebastian őrvezető megvizsgálta az utasokat és megállapította, hogy a baleset következtében nem sérültek meg. Ezt követően – a forgalom szakszerű irányítása mellett – a kisodródott autót is visszavontatták az úttestre.

1596075941

Néhány órával később, szinte pontosan ugyanazon a helyen, hasonló körülmények között szintén közlekedési baleset történt. Ekkor az úttestről lesodródott gépjárműből Csesznek László főtörzsőrmester és csapata egy párt mentett ki, majd az autómentő megérkezéséig biztosították a helyszínt.

 „Soha nem lehet tudni, mi vár ránk egy-egy járőrözési feladat során. Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy segíthettünk a bajbajutott embereknek. A helyi lakosok nagyon hálásak voltak a gyors és szakszerű segítségnyújtásért"- mondta a főtörzsőrmester.

1596075941
×