Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Medálparádé az EUFOR-parancsnokságon, a szarajevói Butmir táborban

Szöveg: euforbih.org |  2017. december 4. 10:29

November 28-án Szpisják József dandártábornok, az EUFOR törzsfőnöke vezetésével medálparádét rendeztek az EUFOR-parancsnokságon, a szarajevói Butmir táborban. A tábornok a rendezvényen nyolc nemzet harmincöt katonájának adta át az Európai Unió közös biztonság- és védelempolitikájának Althea-medálját, és köszönetet mondott nekik elhivatott szolgálatteljesítésükért Bosznia-Hercegovinában.

http://www.euforbih.org/eufor/index.php/eufor-news/latest-news/2294-medal-parade-at-the-eufor-hq-in-camp-butmir-sarajevo
1596042033

Az EUFOR törzsfőnöke hangsúlyozta, hogy az EUFOR továbbra is szilárd elkötelezettséggel támogatja a bosznia-hercegovinai hatóságokat a biztonságos környezet fenntartásában. Hozzátette: az EUFOR kivételesen szerencsés helyzetben van, amiért élvezheti a medálparádén jelen lévő országok támogatását, valamint arról beszélt, hogy az ünnepségen felsorakozott minden egyes katona reprezentálja a gyakorlati és pozitív megerősítését annak a támogatásnak, amelyet saját kormányuk és haderejük nyújt az EUFOR-nak, valamint Bosznia-Hercegovina lakosainak.

1596042033

Az Althea-medál átvétele után a spanyol haderőtől érkezett Victor Samaniego őrnagy, az EUFOR képességépítésért és kiképzésért felelős törzstisztje elmondta: „Nagyon büszke vagyok arra, hogy megkaptam ezt a medált, ami annak az értékes szerepnek köszönhető, amelyet az EUFOR játszik a biztonságos környezet biztosításában Bosznia-Hercegovina lakossága számára. "

1596042033

Az EUFOR Althea műveletének állományát jelenleg tizennégy EU-tagország és 5 partnernemzet békefenntartói alkotják. A medálparádén Ausztria (6 fő), Chile (3 fő), Csehország (2 fő), Olaszország (2 fő), Lengyelország (5 fő), Spanyolország (1 fő), Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaság (3 fő) és Törökország (13 fő) képviseletében voltak jelen katonák.

1596042033
* * *

Fordította: Eszes Boldizsár
Fotó: euforbih.org