Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szarajevóban is megemlékeztek a forradalom évfordulójáról

Szöveg: honvedelem.hu |  2012. március 19. 16:04

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulójára és a hősökre emlékeztek a napokban Szarajevóban. Az ünnepi állománygyűlésen részt vett  Siposs Ernő Péter dandártábornok, rangidős nemzeti képviselő, az EUFOR törzsfőnöke, az MH EUFOR Kontingens tizedik váltása, valamint jelen voltak a Bosznia-Hercegovinában egyéni beosztásban szolgáló magyar katonák is.

Siposs tábornok ünnepi beszédében az 1848–49 örökségén nyugvó, jövőbe tekintő, a haza védelmét mindenek elé helyező helytállásra buzdította az állomány tagjait.

A nemzeti ünnep alkalmából hat, a misszióban szolgáló katonát léptettek elő; az új rendfokozati jelzéseket az éppen Szarajevóban tartózkodó Kovács Ferenc mérnök ezredes, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred parancsnoka adta át a katonáknak – akik többsége éppen a győri alakulattól érkezett Bosznia-Hercegovinába. 

A megemlékezés Tóka Henrietta százados ünnepi beszédével és Hankóczi Gergely őrnagy, református tábori lelkész rövid igehirdetésével folytatódott, majd a tizedik váltás katonáinak díszmenetével ért véget.

1595932859

Fotó: MH EUFOR Kontingens

További képekért kattintson galériánkra!