Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Törzsfőnökváltás a szarajevói NATO-parancsnokságon

Szöveg: honvedelem.hu |  2020. május 17. 15:55

Ünnepélyes keretek között tartották meg a törzsfőnöki teendők átadás–átvételét a szarajevói NATO-parancsnokságon, május 13-án. A beosztást Bárdos Antal ezredes adta át Csuka József ezredesnek. A rendezvényt – amelyen részt vett Szabó László dandártábornok, az EUFOR parancsnokság törzsfőnöke is – a koronavírus miatt elrendelt szabályok betartásával szervezték.

1596079322

William (Bill) J. Edwards dandártábornok, a NATO szarajevói parancsnokság parancsnoka megköszönte Bárdos Antal  ezredesnek a parancsnokság érdekében végzett magas színvonalú munkáját és kitüntette az ezredest a missziós szolgálatért járó Non-Article 5 NATO medállal.

Bárdos ezredes búcsúbeszédében hangsúlyozta: a korábbi NATO beosztásokban szerzett tapasztalatai alapján tettre készen érkezett a szarajevói táborba és Edwards dandártábornok, valamint a parancsnokságon szolgálatot teljesítő állomány példás együttműködésével, kiváló szintű közös munkát végezhetett.

1596079322

Csuka József ezredes – aki korábban már teljesített szolgálatot a Butmir-táborban – beszédében megköszönte az átadás-átvétel során nyújtott segítséget, annak példamutató előkészítését. Biztosította Edwards dandártábornokot arról, hogy készen áll a törzsfőnöki beosztás ellátására, a parancsnok munkájának segítésére, valamint az EUFOR- és NATO-parancsnokságok közötti együttműködés fenntartására.

1596079323