Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Cél a Sínai-félsziget és Ciprus

Szöveg: Nagy Róbert őrnagy |  2013. február 10. 13:37

Befejeződött a Sínai-félszigeten állomásozó Többnemzeti Erők és Megfigyelők (MFO) békefenntartó misszióban részt vevő magyar kontingens 36. váltásának felkészítése Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban.

1595949036

A felkészítés zárásaként – február 7-én − a katonákból és rendőrökből álló kontingens komplex zárógyakorlaton adott számot az elmúlt négy hét alatt elsajátított tudásáról.
A váltóállomány többsége márciusban utazik ki a műveleti területre és kezdi meg a szolgálatát.

A MFO-kiképzéssel egy időben zajlott a BTKK-ban az ENSZ Ciprusi Békefenntartó Misszió (UNFICYP) magyar kontingense márciusban műveleti területre utazó katonáinak missziós célfelkészítése. A kiképzésen részt vevő magyarokhoz február első napjaiban csatlakozott a szerb kontingens hat katonája is. Szerb békefenntartók 2010 októbere óta szolgálnak a ciprusi magyar kontingensben rajparancsnok-helyettesi és lövészbeosztásokban. 

A közös felkészítés első hetében a szerb katonák részére koncentráltan hadszíntér-ismereti, híradó- és járőrfelkészítő foglakozásokat tartottak, majd a táborfalvai kiképzőbázison, a magyarokkal közösen vettek részt a kiképzés zárógyakorlatán.

1595949036