Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közel-keleti missziókhoz látogatott a Honvéd Vezérkar főnök

Szöveg: honvedelem.hu / HM Sajtóiroda |  2012. október 31. 17:22

A Sínai-félszigeten és Cipruson szolgálatot teljesítő kontingensek élet- és munkakörülményeiről, valamint az általuk végrehajtott, a térség biztonságát érintő feladatok végrehajtásáról tájékozódott háromnapos körútján a Honvéd Vezérkar főnök.

A közel-keleti katonai missziók magyar kontingenseinél tett háromnapos látogatást dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök.

Az október 28-án kezdődő körútján felkereste a Sínai-félszigeten állomásozó Multinacionális Erők és Megfigyelők (MFO) magyar kontingensének és az MH ENSZ Ciprusi Békefenntartó Misszió (UNFICYP) magyar kontingensének táborhelyeit és katonáit.

1595943940

A látogatás fő célja volt, hogy a vezérkarfőnök a helyszínen szerezzen tapasztalatot a kontingensek élet- és munkakörülményeiről, valamint az általuk végrehajtott, a térség biztonságát érintő feladatok végrehajtásáról.

A látogatáson Benkő Tibor vezérezredes a magyar katonák mellett találkozott dr. Kveck Péter egyiptomi magyar nagykövettel, majd megbeszélést folytatott Warren J. Whiting vezérőrnaggyal, az MFO parancsnokával. Utóbbin szó volt a térség biztonságára vonatkozó aktuális kérdésekről, a magyar kontingens tevékenységének lehetőségeiről.

A látogatásokon a Honvéd Vezérkar főnök − az MFO Északi és Déli Táborában, az UNFICYP famagustai parancsnokságán, illetve az Athienouban lévő Szent István táborban − állománygyűléseken is találkozott a magyar kontingensek személyi állományával. Tájékoztatást adott az őket érintő legfontosabb aktualitásokról, majd válaszolt a felvetődött kérdésekre.

1595943941