Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

KFOR: túl az OPREH LEVEL II kiképzési gyakorlaton

Szöveg: Szőke Linda hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2021. szeptember 9. 8:23

A Koszovóban tevékenykedő, a NATO parancsnoksága alatt működő nemzetközi békefenntartó haderő, a KFOR szeptember 1-5. között végrehajtotta az OPREH LEVEL II-es gyakorlatát.

20210908-firephobia (9)

Az OPREH LEVEL II gyakorlat kétévente megrendezett kiképzési esemény Koszovóban. Az idei gyakorlaton több száz albán, bulgár, görög, olasz, román, török és az az Egyesült Királyságból érkezett NATO katona vett részt, akik a békefenntartó misszió alegységei mellett tevékenykednek, a KFOR hadműveleti tartalékának részeként.

„A gyakorlat fő rendeltetése az, hogy a parancsnokok, az állomány és a kirendelt tartalékos erők megoszthassák tudásukat a KFOR-hoz hozzájáruló valamennyi nemzet képviselői között, így képesek legyenek küldetésük végrehajtására. Legyen működőképes a logisztikai rendszer és beépüljenek a KFOR parancsnoki és ellenőrzési struktúráiba” - mondta Franco Federici vezérőrnagy, a KFOR parancsnoka a gyakorlat látogató napján, szeptember 5-én, Djakovicában.

A magyar vezetésű KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj katonái a Koszovóba érkező csapatok kiképzésében vettek részt, ennek során a tűziszony leküzdését szolgáló, úgynevezett Fire Phobia képzést tartották meg részükre.