Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A stabilizáció kulcsa az adminisztráció?

Szöveg: K. A. |  2013. április 29. 13:39

A kongói tanácsadó misszió a napokban befejeződött – az ott szolgáló magyarokat is érintő – váltást követően folytatta a stratégiai munkát. Ennek részeként a 10. Katonai Körzet Dél-Kivu, Bukavu parancsnokságon Panzu ezredes, a katonai körzet törzsfőnöke hadműveleti tájékoztatót tartott Král Attila ezredes kirendeltségvezető részére az aktuális helyzetről.

1595953274

Ezt követően, a magyar tanácsadói csoport részéről Lökösházi Béla őrnagy előadásában a csapatmozgásokról, a személyi állomány áthelyezéséről, mozgatásának nyomon követéséről, az állománytábla harmonizálásáról és a járandóságok biztosításáról beszélt.

Ezen adminisztratív feladat sikere jelentős befolyással bír a katonai körzet és a többi tartomány stabilizációjában. Ugyanis a műveleti feladatokban résztvevők a havi illetményüket  – alig 80 amerikai dollárnak megfelelő helyi pénzt – gyakran csak hónapokkal később vagy egyáltalán nem is kapják meg. Emiatt a katonák sem saját magukat, sem pedig hozzátartozóikat nem képesek eltartani és szükségleteik kielégítése sem a törvényes keretek között valósul meg. 

A 10. Katonai Körzet törzstiszti állománya megértette e feladat fontosságát, s törekednek arra, hogy a járandóságához mindenki időben hozzájusson.

1595953274

Fotó: a szerző felvételei