Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Látogatások a bukavui tanácsadócsoportnál

Szöveg: N. S. ezredes |  2013. január 29. 13:40

A 2013-as év két fontos látogatással kezdődött a Kongói Demokratikus Köztársaság dél-kivui tartományában lévő EUSEC-tanácsadócsoportnál.

1595948443

Először az EUSEC RD Congo misszióvezető-helyettese érkezett munkalátogatásra Bukavuba. Ezt elsősorban a kialakult feszült biztonsági helyzet tette szükségessé. A két magyar tanácsadó, Nagy Sándor ezredes és Lökösházi Béla őrnagy részletes tájékoztatást adott a biztonsági és katonai helyzetről, valamint a közelmúlt feladatairól.

De la Tour ezredes találkozott a katonai körzet parancsnokával és törzsének vezetőállományával, valamint megtekintette a városban található katonai tábort is, ahol az előző évben több szociális projektet is megvalósítottak a tanácsadók támogatásával.

Ezt követően az EU delegációja érkezett kétnapos látogatásra Bukavuba. A két magyar tanácsadó segítségével részletes betekintést kaptak a tartományban kialakult katonai és biztonsági helyzetről. Megbeszélést folytattak − részvételünk mellett − az ENSZ (MONUSCO) tartományi vezetőjével, valamint az EU humanitárius szerve (ECHO) helyi vezetőjével.

1595948444