Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Medálparádé és ünnepi állománygyűlés Koszovóban

Szöveg: Sárkány Beáta főhadnagy | Fotó: Szemenyei Ákos tizedes és a szerző felvételei |  2020. szeptember 2. 7:02

Féléves missziójuk végéhez közeledve NATO-medált vehettek át az MH KFOR Kontingens 22. váltásának katonái a Novo Selo táborban.

Medálparádé_Koszovó (12)

Hamarosan véget ér az MH KFOR Kontingens 22. váltásának szolgálati ideje Koszovóban. A külszolgálatban teljesített feladataik elismeréseként, a magyar békefenntartó katonák a napokban ünnepélyes keretek között vették át a NATO-medált, amely egy nemzetközi katonai kitüntetés. Az elismerést a nemzeti parancsnokság alatt, a NATO által vezetett műveletek támogatásában, a balkáni hadszíntéren teljesített szolgálatukért adományozzák a katonáknak.

A medálátadó ünnepséget követően a - többségében az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonáiból álló - magyar kontingens katonái ünnepi állománygyűlésen emlékeztek az államalapításra. A rendezvényen Petruska István alezredes, a kontingens parancsnoka kiemelkedő munkájukért elismeréseket adott át a katonáknak és ünnepélyes keretek között helyezte fel az előléptetésben részesülők egyenruhájára új rendfokozatukat.

A hagyományokhoz hűen, az ünnepséget követően, Bálint Mihály Gábor hadnagy, katolikus tábori lelkész megszentelte az új kenyeret és imádságában kérte Isten áldását az ünnepre, a magyar katonákra.

GALÉRIA