Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nemzeti ünnepünkre emlékeztek Koszovóban

Szöveg: dr. Szőke Linda | Fotó: a szerző felvételei |  2023. március 16. 20:18

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából az 1848/49-es forradalom és szabadságharcra emlékezett a Magyar Honvédség KFOR Kontingens 27. és 28. váltás állománya.

IMG_7593

A rendezvényen megjelent Szpisják József dandártábornok, a KFOR parancsnok-helyettese, dr. Bencze József, Magyarország koszovói nagykövete és Domján László nagykövet, a koszovói kormány Európai Unió integrációs tanácsadója is.

Az ünnepségen – a csapatzászló és az elöljáró fogadása, majd a Himnusz eléneklése után – elismeréseket adtak át: a Magyar Honvédség KFOR Kontingens 27. váltásában eredményesen végzett szakmai munkájuk elismeréséül Horváth Sándor alezredes, az MH KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj parancsnoka emléktárgyat adományozott Budai Roland Rajmund főhadnagynak, Hauszmann Ildikó főtörzsőrmesternek, Csordás Ottó Attila főtörzsőrmesternek és Kiss János szakaszvezetőnek.

A rendezvény Méhes Tamás hadnagy ünnepi beszédével folytatódott, majd Bálint Mihály Gábor főhadnagy, tábori lelkész áldása következett. A Szózat meghallgatása után pedig Terék József zeneművész tárogatón előadott műsorát hallgathatta meg a résztvevő állomány.