Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Együtt, közösen bármire képesek lehetünk”

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Faragó Fanny archívuma |  2023. március 16. 20:11

A Magyar Honvédség nagyszabású toborzókampányáról, az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálati formáról és annak kihívásairól esett szó a Hír TV „Napindító” című műsorában március 16-án, csütörtökön. A műsor vendége Faragó Fanny volt, aki élete egyik legnagyobb kalandjaként tekint az előtte álló alapkiképzésre.

Fanny archív (1)

„Egy nagyon izgalmas, kihívásokkal teli időszak áll előttem, hiszen önkéntes területvédelmi tartalékos katonának állok. Izgatottan várom, hogyan fog felépülni az elkövetkező pár hónap és az alapkiképzés. Büszkén, reményekkel telve mondhatom: én készen állok!”

Fanny hét évvel ezelőtt szerezte meg summa cum laude kommunikátori diplomáját, ezután helyezkedett el a Honvédelmi Minisztérium égisze alatt működő Katonai Sajtónál, így katonai újságíróként, a honvedelem.hu hírportál felelős szerkesztőjeként, majd a Katonai Filmstúdió vezető-helyetteseként, műsorvezetőként mindig közel állt a Magyar Honvédséghez. A tudósítások alkalmával jelen volt – többek között – számos kiképzéseken, protokoll rendezvényen, eskütételen. „Most fordult a kocka: az elhatározásomnak és a toborzókampánynak köszönhetően lehetőségem adódott arra, hogy a kamera előtt állva én is esküt tegyek” – fogalmazott a műsorban Faragó Fanny.

Fanny archív (2)

Az alapkiképzés menetéről elmondta: szerződését már aláírta, a legfontosabb lépés az elhatározás, de a legmeghatározóbb pillanat az maga a bevonulás. Hiszen ekkor öltheti magára először az egyenruhát és ezzel veszi kezdetét a többhetes alapkiképzés, ami elméleti és gyakorlati foglalkozásokat egyaránt tartalmaz. Izgatottan várja a harcászati kiképzést, szeretné biztonságosan, magabiztosan kezelni a rendszeresített lőfegyvereket és várja, hogy összekovácsolódjon a bajtársaival.

„A munkámnak köszönhetően nem az ismeretlennek vágok neki, de az, hogy egy átlagos fiatal nőként, hogy fogom bírni a megpróbáltatásokat, az a jövő zenéje. A legjobb tudásom szerint igyekszem majd teljesíteni” – fogalmazott.

Fanny archív (4)

Tervei között szerepel, hogy kiképzéséről naplószerűen közvetítsen, ezzel információt nyújtva majd a honvédelem iránt érdeklődőknek. Ezekből megtudhatják, hogy mi vár arra, aki magára szeretné ölteni az egyenruhát. Fanny ebben az időszakban beengedi mindennapjaiba a nézőket, hiszen a toborzókampányban ez az elsődleges feladata.

Arra a kérdésre, hogy miért érdemes a honvédség kötelékéhez csatlakozni, a Katonai Filmstúdió vezető-helyettese így válaszolt: „a Magyar Honvédség egy nagy család, amelyhez csatlakozni, tartozni kihívás, egyben felemelő, tiszteletre méltó dolog. A katonai hivatástudat, a hazaszeretet a legfontosabb, ebből merítjük az erőnket. Az egyenruhát viselni pedig büszkeséggel jár.”

Elmondta: a toborzókampány sikeres, a fiatalok lelkesen követik a példáját és érdeklődnek a honvédség nyújtotta lehetőségek iránt. A Magyar Honvédség megalakulásának 175. évfordulója alkalmából életre hívott futó kihíváshoz pedig egyre többen csatlakoznak, ami azt mutatja, hogy az április 7-ig teljesíthető „challenge” – amely arra is felhívja a figyelmet, hogy együtt, közösen bármire képesek lehetünk – eléri a célját.

Fanny archív (5)

A teljes műsor itt megtekinthető.

Kapcsolódó cikkek
iranyasereg1

Irány a megújult sereg!

2023. február 14. 9:14

0216_katonadolog_nyitó

A legmagasztosabb hivatás

2023. február 16. 16:56

futás_index

175 év, 175 kilométer

2023. március 7. 17:28