Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lengyel védelmi miniszteri kitüntetést kapott a magyar vezérőrnagy

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. március 27. 11:37

A lengyel védelmi miniszter nevében Andrzej Falkowski altábornagy, a NATO Katonai Bizottságához delegált lengyel katonai képviselő ünnepélyes keretek között adta át a napokban, Brüsszelben a Lengyel Fegyveres Erők érdemérem arany fokozatát Domján László vezérőrnagy, az MH Katonai Képviselő Hivatala vezetője, Miroslav Kocian vezérőrnagy, szlovák katonai képviselő, valamint Miroslav Zizka cseh katonai képviselő részére.

Falkowski altábornagy beszédében kiemelte: a lengyel védelmi miniszter ezzel a kitüntetéssel kívánja kifejezni elismerését a V4-országok fegyveres erői közötti együttműködés és kapcsolatok erősítése érdekében végzett személyes erőfeszítésért, az EU-harccsoportban tett közös szerepvállalásért és a NATO keleti határa mentén, az előretolt jelenlétben vállalt hozzájárulásért.

1596029515

Domján László vezérőrnagy az érem kitűzését követően köszönetét fejezte ki a kitüntetésért. Biztosította lengyel kollégáját, hogy a továbbiakban is nagy hangsúlyt helyez az együttműködés erősítésére és hangsúlyozta, hogy az elismerés nemcsak az ő, hanem az egész képviselet munkájának érdeme.

1596029515

Néhány nappal korábban Domján vezérőrnagyot a cseh vezérkar főnöke tüntette ki a Cseh Köztársaság Fegyveres Erők érdemrendjének harmadik fokozatával.

1596029515