Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katolikus Tábori Püspökség

karmacs 01

Idén százan vettek részt a környezet- és természetvédelmi gyerektáborban

2021. augusztus 17. 10:59

Idén immár a 18. alkalommal rendezte meg környezet- és természetvédelmi táborát a HM Katolikus Tábori Püspökség. A tábor három turnusának ezúttal is a Zala megyei Karmacson található Regiment Diáktanya (REDTanya) adott otthont. Összesen száz fiatal vett részt a táborban.

lourdes2

A fegyvernemi védőszentek tisztelete

2021. június 12. 19:22

A kiemelkedő vallási tanítók, pátriárkák, meghatározó történelmi személyek, ősök, ősatyák, kiváló elődök, hősök tisztelete – bár koronként más-más szempontból, formában és intenzitással – szinte egyetemes kulturális és vallási jelenség. A tisztelet ezen megnyilvánulásait a kultúrantropológia és a vallásfenomenológia a kultikus jellegű emberi cselekvés természetes velejárójaként értékeli, mely szinte valamennyi vallásban fellelhető.

20210401-husvet 02

A húsvéti szent három nap

2021. április 2. 11:10

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe. Az Újszövetség szerint Jézus – pénteki keresztre feszítése után – a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Kereszthalálával nem szabadította meg a világot a szenvedéstől, de megváltotta minden ember bűnét, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett.