Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katolikus Tábori Püspökség

web_BHD5132

Megáldották a Petőfi Sándor laktanya irodahelyiségeit

2023. január 15. 15:43

Szentelési szertartást végzett Rácz István őrnagy, a HM Tábori Lelkészi Szolgálat Katolikus Tábori Püspökség lelkésze az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár laktanyájában, a napokban. Ajtókra írva a "C+M+B": Christus Mansionem Benedicat, azaz Krisztus áldja meg e házat! Képgaléria!

benedekpapagetty

Inter Arma Caritas - 462. adás

2023. január 8. 18:25

„Egy korszaknak vége lett, egy olyan korszaknak, amelyet nagy változások jellemeztek. Ő volt az utolsó pápa, aki még személyesen átélte a gonosz terrorját a XX. században. Az utolsó, aki formálta a zsinatot és az utolsó, aki olyan szellemtörténeti és teológiai veretet hordozott, melynek magasságát nem fogjuk újra elérni. Mert XVI. Benedek pápa nem csak a legnagyobb teológusnak számít, aki valaha Péter székében ült, hanem korunk legjelentősebb gondolkodója is, akit angol történész Peter Watson olyan személyiségek közé sorolt, mint Beethoven és Hegel, akiknek a német géniusz címet adományozták" - olvasom az idézetet Peter Seewald: Egy élet című kötetéből. Köszönti a mai adás hallgatóit a szerkesztő, Fodor Endre.

2023.01.03. Berta

A békéért együttesen kell fellépnünk

2023. január 3. 16:17

A békétlenség mindig abból fakad, hogy nem vagyunk békében az Istennel – jelentette ki Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök január 1-jén, vasárnap, a béke világnapján az MTVA reggeli műsorában.

IAC-456

Inter arma caritas - 461. adás

2023. január 1. 9:33

„Szeretteim szeressük egymást, mert a szeretet az Istentől van, s mindaz aki szeret, az Istentől született és ismeri az Istent. Aki nem szeret, nem ismerte meg az Istent, mert az Isten szeretet.” János evangéliumából vett idézettel köszönti a mai adás hallgatóit a szerkesztő, Fodor Endre.

IAC-460

Inter arma caritas - 460. adás

2022. december 25. 9:32

„És lészen tenéked örömödre és vigasságodra, és sokan fognak örvendezni az ő születésén.” Lukács evangéliumából vett idézettel köszönti a mai adás hallgatóit a szerkesztő, Fodor Endre,

Berta_index

A béke éjszakája

2022. december 24. 17:59

„Jézus Krisztus azért jött el erre a világra, hogy visszaállítsa az ember és az Isten közötti barátságot, az ember és az ember közötti harmóniát, békét az ember és a természet között. Amikor ez megtörténik, elkezdődik a Megváltás rendje"- fogalmazott karácsonyi videóüzenetében Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök.

IAC-459

Inter arma caritas - 459. adás

2022. december 18. 20:00

„Amikor öt éves voltam, anya azt mondta, a boldogság a kulcs egy szép élethez. Hat évesen, amikor iskolába mentem és megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt mondtam, boldog. Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam, rosszul értelmezték az életet.” Az egykori kiváló zenész, Beatles tag, John Lennon gondolatával köszönti a mai adás hallgatóit a szerkesztő, Fodor Endre.

RT1_7096

Csendesség, fohász, isteni jelenlét

2022. december 9. 21:00

Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök hálaadó szentmisét celebrált az MH Egészségügyi Központ (MH EK) Honvédkórház ökumenikus kápolnája felszentelésének tízéves évfordulója alkalmából, az egészségügyi intézmény kápolnája melletti teremben december 8-án, csütörtökön.

2022.12.09 III. Advent HM (2)

Meggyújtották az öröm gyertyáját a Honvédelmi Minisztériumban

2022. december 9. 19:20

Dr. Vidoven Árpád, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára gyújtotta meg az adventi koszorú harmadik gyertyáját december 9-én, pénteken. A harmadik adventi áhítaton Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök és Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspök prédikációjukban az ünnepre készülésről és önmagunk vizsgálatáról beszéltek.

versmondó_index

Fohász a versben: „legyen béke már!”

2022. december 7. 11:30

Tizenötödik alkalommal rendezte meg versmondó versenyét a HM Katolikus Tábori Püspökség december 6-án, kedden, Budapesten, a püspökség épületében. A kötelező szavalatra Móra Ferenc: Esti imádság című versét jelölték ki. A zsűri elnöke Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes volt.