Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pálfi Flóra tartalékos főhadnagy

tuzszeresz_kepzes (1)

Szakfelkészítésen a leendő tűzszerészek

2022. október 9. 11:27

Sikeresen lezárult a 2022. évi tűzszerész alapfelkészítés első modulja. A több mint három hónapos szakfelkészítés elején az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred (MH 1. HTHE) segédtűzszerész jelöltjei az improvizált, házilag készített robbanóeszközök elleni speciális tűzszerész tevékenységekről szereztek alapismereteket. A célirányosan felkészített harmadosztályú tűzszerész jelöltek az adott missziós területen minden igényt kielégítően tudják támogatni a tűzszerész csoport tevékenységét és képesek a NATO szabványoknak megfelelően eljárni műveleti területen.

úszó_erőd (15)

Gyakorlat a vízen

2022. október 5. 7:07

Hadihajós, tűzszerész búvár és speciális tűzszerész katonák bevonásával hajtott végre törzsgyakorlást az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred az MH Hadikikötőben. Az ,,Úszó Erőd" tábori kihelyezési hét keretében gyakorló törzs koordinálta és irányította a végrehajtó erők munkáját. A folyamatok ellenőrzését nagymértékben segítette a munkaállomáson telepített speciális hajó nyomkövető rendszer, valamint rádió nyomkövető terminál.

sorakozo11

Ezredsorakozó a tűzszerészeknél

2022. szeptember 25. 8:39

Megtartották az idei ősz első ezredsorakozóját az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezrednél, az Irinyi János laktanyában.

IMG_2551_2

Négylábúak is kiképzésen

2022. szeptember 17. 14:39

Tíznapos szakfelkészítésen vesznek részt az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred, Robbanóanyag-kereső Kutyás Műveleti Század katonái, szolgálati kutyáikkal együtt.

Gárdony_nyitó

Elszállították a Gárdony külterületén talált robbanóeszközöket

2022. augusztus 29. 8:43

Gárdony külterületéről érkezett bejelentés az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére, miután földmunkák során feltételezett robbanóeszközök kerültek elő.