Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pixabay

MI 02

Startupokat támogatna a NATO

2021. június 27. 13:44

A NATO döntéshozói a következő években 1 milliárd euróval támogatják a hadiiparban működő startupokat – írja a Sifted. A szövetség azért fordult a magánszektor felé, mert aggódik Kína katonai megerősödése miatt.

arhív kép

Bátor katonák és kitartó katonafeleségek

2021. június 6. 14:38

A katonák élete gyakran együtt jár a hosszú bevetésekkel, a missziókban eltöltött magányos éjszakákkal, távol szeretteiktől. Mindezt azért teszik, hogy biztonságban tudják hozzátartozóik mellett hazájuk összes állampolgárát. Természetes azonban, hogy még a legerősebb harcos egyenruhája mögött is érző szív dobban. A katonafeleségeket szintén kihívás elé állíthatja társuk életmódja. Ebben nyújt segítséget Gary Chapman, elismert párkapcsolati szakértő „Az 5 szeretetnyelv – Katonai kiadás” című könyve, melynek társszerzője Jocelyn Green, egykori katonafeleség.

Fotó Pixabay (3)

Hamarosan eljön a „szuperkatonák” kora?

2021. március 23. 7:18

Hogyan tudják fokozni kognitív és fizikai teljesítményüket a katonák? Mivel bővülhetnek meglévő képességeik a jövőben? Milyen etikai kérdéseket vet fel az úgynevezett „szuperkatonák” létrehozása, akik számára akár az egymás közti hangtalan kommunikáció is lehetségessé válhat? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettünk Szarka Csaba ezredessel, az MH Modernizációs Intézet Innovációs Stratégiai Osztály osztályvezetőjével.