Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

stratégiai elemzésért és humánpolitikáért felelős államtitkár

Szarajevó_kapott (9)

Új parancsnok az EUFOR ALTHEA művelet élén

2023. január 18. 20:17

Helmut Habermayer vezérőrnagy személyében 2023. január 18-tól új parancsnoka van az EUFOR ALTHEA műveletnek. A parancsnoki beosztás ünnepélyes átadás-átvételi eseményén a Honvédelmi Minisztériumot Gion Gábor, a tárca védelmi stratégiáért és humánpolitikáért felelős államtitkára és Sándor Zsolt altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese képviselte.

Gion_államtitkár_Szentendre (nyitó)

Államtitkári látogatás Szentendrén

2023. január 12. 15:50

A szentendrei Görgey laktanyában működő szervezetekkel ismerkedett látogatása során Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium védelmi stratégiáért és humánpolitikáért felelős államtitkára január 11-én.

HM_TF_együttműködési_F. Fanny (2) másolat

„A magyar nemzet építéséért kell harcolnunk”

2022. december 20. 20:17

Együttműködési megállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) december 20-án, kedden, Budapesten. A dokumentumot Gion Gábor, a tárca stratégiai elemzésért és humánpolitikáért felelős államtitkára, valamint prof. dr. Sterbenz Tamás, rektor látta el kézjegyével a felsőoktatási intézmény Alkotás úti objektumában.

BAP_index

Háromszáz repült óra, csaknem húsz éles riasztás

2022. december 1. 18:00

Ünnepélyes keretek között adták át a balti légtér jelképes kulcsát a Magyar Honvédség Balti Fegyveres Készenléti Alegységének tagjai december elsején, a litvániai Šiauliai Repülőbázison. Ezzel hivatalosan is véget ért a NATO baltikumi missziójának, a Baltic Air Policing 60. – magyar vezetésű – váltásának négy hónapos küldetése. Az átadás-átvételi ceremónián Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium stratégiai elemzésért és humánpolitikáért felelős államtitkára méltatta a közel nyolcvan fős magyar kontingens helytállását.

BAP átadás-átvétel KLAC3973

Befejeződött a magyar légierő balti légtérellenőrzési missziója

2022. december 1. 13:00

Befejeződött a magyar légierő balti légtérellenőrzési küldetése, amelyet a NATO Baltic Air Policing (BAP) missziójának keretében láttak el a magyar Gripenek az elmúlt négy hónapban; a magyar vadászokat vezető nemzetként a lengyel légierő váltotta fel csütörtökön a litvániai Siauliában.

Bakonykúti _index

Államtitkári látogatás a bakonykúti lőtéren

2022. november 16. 21:26

Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium stratégiai elemzésért és humánpolitikáért felelős államtitkára tett látogatást a PzH 2000HU önjáró lövegek második tesztlövészete alkalmából rendezett VIP-napon, a Magyar Honvédség Bakonykúti település mellett található lőterén, november 16-án, szerdán.

Hálaadó istentisztelet (6)

„Az igaz ember pedig hitből él…”

2022. október 31. 9:10

Hálaadó istentiszteletet tartott a HM Protestáns Tábori Püspökség a reformáció napja, október 31-e alkalmából a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Kápolnájában október 18-án, kedden. Az igehirdetésen - mások mellett - részt vett Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is.

társ_szerv_ünnepsége_index

Népünk nem idegen országok és eszmék kiszolgálója

2022. október 21. 20:16

A honvédelem ügyéért tevékenykedő társadalmi szervezetek számára rendezett ünnepségnek adott otthon a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ október 21-én, pénteken. A nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából tartott megemlékezésen – mások mellett – részt vett Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium stratégiai elemzésért és humánpolitikáért felelős államtitkára, Zsiga Tamás László, a tárca humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára, illetve Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnöke.

szerb-magyar_foci_index

Győzött a katonai sportbarátság

2022. október 15. 11:42

Szerb-magyar katonai felsővezetői teremfoci mérkőzést rendeztek a tatai olimpiai központban, október 14-én. A tizenegyedik alkalommal megrendezett sporteseményen pályára lépett dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is. A rendezvényt Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium stratégiai elemzésért és humánpolitikáért felelős államtitkára nyitotta meg.

idősek_világnapja_index

Tovább él a társadalom

2022. szeptember 30. 17:30

Idén is a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ adott otthont az idősek világnapja alkalmából tartott ünnepségnek szeptember 30-án, pénteken. A rendezvényen - mások mellett - részt vett Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium stratégiai elemzésért és humánpolitikáért felelős államtitkára, illetve a Magyar Honvédség parancsnokát képviselve Kozmér István ezredes, a Személyzeti Csoportfőnökség csoportfőnöke.