Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tóth László és archív felvételek

katonazene_1

Könyvek lapjain elevenedik meg a történelem

2022. február 3. 18:30

125 évesek a Magyar Honvédség katonazenekarai, jelenlegi formájában pedig 60 éve alakult meg az MH Központi Zenekar. A neves évfordulók alkalmából két egyedülálló kiadványt mutattak be a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban. A kötetekről, a katonazene történetéről, valamint a katonazenészek szerepéről Csizmadia Zsolt ezredessel, a Magyar Honvédség főkarmesterével beszélgettünk.

Sticz_nyitó

„A katona maga az alapképesség”

2021. december 29. 18:36

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program túlmutat a konkrét dátumokon és a haditechnikai eszközök szimpla modernizációján. Folyamatos fejlesztés és átalakítás zajlik a Magyar Honvédség minden területén, amely bonyolult, komplex folyamatban áll össze egységes egésszé. A 2021-es főbb eredményekről és az új esztendő céljairól dr. Sticz László vezérőrnagyot, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Haderőtervezési Csoportfőnökség csoportfőnökét kérdeztük.

1596081043

„A Ferencvárosban talált 500 kilós bombához hasonló eszköz évi néhány alkalommal fordul csak elő”

2020. június 26. 8:40

A tűzszerész szakmában aránylag gyors és biztos visszaigazolást kapok arról, hogy mennyire csinálom jól azt, amit csinálok” – emelte ki a honvedelem.hu-nak adott interjúban Horváth Csaba őrnagy, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred vezető tűzszerésze, akivel többek között a szakma kihívásairól, nehézségeiről, valamint felvételi követelményekről beszélgettünk.