Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Becsengettek a Hazafiság Iskolájában

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2012. szeptember 6. 14:23

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság vezetése alapvető kötelességének érzi a honvédelmi nevelés támogatását. Éppen ezért örömmel tölt el, hogy a tavalyi évben elindított „Hazafiság Iskolája” program ebben a tanévben is folytatódik – mondta Varga Csaba dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) törzsfőnöke a „Hazafiság Iskolája” tanévnyitóján, szeptember 6-án a pákozdi Katonai Emlékparkban (KEMPP).

1595941209
Varga Csaba dandártábornok kiemelte: a hazáját szerető és tisztelő társadalom léte „nemzeti érdek."

Hozzátette: a hazaszeretet, hazafiság érzésének kialakulásához, a hozzá való pozitív viszonyuláshoz, az egyéni kötelességtudat formálásához „szükség van olyan hatásokra, eszmei értékekre, ismeretekre, melyek képesek előhívni, megalapozni és megerősíteni ezt az erkölcsi értékrendet."

„A katonai hagyományok ismerete nélkül nem lehet hazafias nevelést folytatni, a múlt ismerete és a hagyományok tisztelete nélkül nem lehet jövőt építeni. A Katonai Emlékpark Pákozd kiváló adottságai révén ideális helyszín múltunk, történelmünk megismerésére, annak megelevenítésére" – fogalmazott a dandártábornok.

A törzsfőnök végezetül leszögezte: az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Személyzeti Főnökség humán szolgálatának állománya, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, valamint az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonái, illetve a honvédség technikai eszközei a mai napon is aktívan közreműködnek a bemutatóhelyeken a szakszerű – és egyben élményszerű foglalkozások – levezetésében.

A megnyitón Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere rövid köszöntőjében elmondta: az ezeréves katonaváros továbbra is támogatni fogja az ifjúság honvédelmi nevelésének ügyét, illetve az emlékparkot.

Oláh László, a KEMPP szakmai főreferensének tájékoztatása szerint a Hazafiság Iskolájában a tavalyi évben összesen több mint 3000 diák tanult. Az évnyitón, illetve az első tanítási napon 250-en vettek részt.

Nézzék meg képeinket a galériában is!

Fotó: A szerző felvételei