Elismeréseket kaptak a katonaszakácsok
Szöveg: Szűcs László | 2012. június 1. 10:15Az egyik budapesti hotelban rendezte meg legrangosabb éves rendezvényét, a hagyományos mestervacsorát, valamint éves közgyűlését a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) május 25-én. A rendezvényen a szövetség HM–MH Katonai Régiójának több tagját is elismerésben részesítették.
Az egyik fővárosi hotelban megrendezett mestervacsorán és közgyűlésen Mudra József alezredes a szövetségi zsűri plakettjét, valamint „Gasztronómiáért" érdemérmet; Gulyás Károly közalkalmazott Venesz József-díjat; Gyenes Tamás közalkalmazott „Gasztronómiáért" érdemérmet; Kovács Péter főtörzsőrmester és Balázs Gergő közalkalmazott pedig közétkeztetési mesterszakács címet kapott.
A HM–MH Katonai Régió a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség egyik legújabb régiója, amelyet a Magyar Honvédség szakácscsapatának (Hungarian Army Culinary Team) tagjai alkotnak. A „katonaszakács-válogatott" az elmúlt években kimagasló eredményeket ért el. Már a NATO-csatlakozás előtt, 1998-ban részt vettek a luxemburgi szakácsművészeti világkiállításon és szakács-világbajnokságon, ahol a melegétel-készítés kategóriában ezüstérmet, a hidegétel-készítés kategóriában pedig bronzérmet nyertek. A csapat tagjai 2000-ben már részt vettek a Németországban megrendezett szakácsolimpián, ahonnan két bronzéremmel tértek haza.
A „válogatott" azóta is résztvevője a rangos nemzetközi versenyeknek, és mindenhonnan elismeréssel tér haza.
Fotó: Hungarian Army Culinary Team
További képekért kattintson galériánkra!