Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismeréseket kaptak a katonaszakácsok

Szöveg: Szűcs László |  2012. június 1. 10:15

Az egyik budapesti hotelban rendezte meg legrangosabb éves rendezvényét, a hagyományos mestervacsorát, valamint éves közgyűlését a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) május 25-én. A rendezvényen a szövetség HM–MH Katonai Régiójának több tagját is elismerésben részesítették.

1595936479
Az MNGSZ évente megrendezett mestervacsorája hagyományosan az új mesterek avatásáról, valamint az általuk elkészített és prezentált gálavacsoráról szól. Az idei rendezvényen a szövetség HM–MH Katonai Régiójának tagjai több elismerést is átvehettek.

Az egyik fővárosi hotelban megrendezett mestervacsorán és közgyűlésen Mudra József alezredes a szövetségi zsűri plakettjét, valamint „Gasztronómiáért"  érdemérmet; Gulyás Károly közalkalmazott Venesz József-díjat; Gyenes Tamás közalkalmazott „Gasztronómiáért"  érdemérmet; Kovács Péter főtörzsőrmester és Balázs Gergő közalkalmazott pedig közétkeztetési mesterszakács címet kapott.

A HM–MH Katonai Régió a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség egyik legújabb régiója, amelyet a Magyar Honvédség szakácscsapatának (Hungarian Army Culinary Team) tagjai alkotnak. A „katonaszakács-válogatott" az elmúlt években kimagasló eredményeket ért el. Már a NATO-csatlakozás előtt, 1998-ban részt vettek a luxemburgi szakácsművészeti világkiállításon és szakács-világbajnokságon, ahol a melegétel-készítés kategóriában ezüstérmet, a hidegétel-készítés kategóriában pedig bronzérmet nyertek. A csapat tagjai 2000-ben már részt vettek a Németországban megrendezett szakácsolimpián, ahonnan két bronzéremmel tértek haza.

A „válogatott" azóta is résztvevője a rangos nemzetközi versenyeknek, és mindenhonnan elismeréssel tér haza.

Fotó: Hungarian Army Culinary Team

További képekért kattintson galériánkra!