Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hetedik alkalommal tekertek

Szöveg: Antal Ferenc |  2018. május 12. 19:53

Többszáz kerékpárossal rajtolt el a hetedik alkalommal megrendezett, Tekerj a sereggel elnevezésű, Balaton-körüli biciklistúra mezőnye Keszthelyről, május 12-én.

1599186866
A Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség és a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége (HOSOSZ) által rendezett sportrendezvény résztvevői az első napon a „magyar tenger" északi partján kerekeztek el egészen Balatonakarattyáig, majd május 13-án, vasárnap, a déli parton érkeznek vissza Keszthelyre.

Dr. Papp Ferenc ezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály főosztályvezetője kérdésünkre elmondta: a rendezvény sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az első alkalommal még a 100-at sem érte el a jelentkezők száma, mostanra viszont több mint 600 regisztrált résztvevő van, akiknek a fele civil. A túrán az egyéni teljesítmény számít, de a hangsúly nem az egymás elleni vetélkedésen van, hanem azon, hogy mindenki önmagát legyen képes legyőzni. A Tekerj a sereggel a sportos, egészséges életmódot szolgálja és egyben fel is kelti a társadalom érdeklődését a Magyar Honvédség iránt – tette hozzá.

1599186866
A Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének (HOSOSZ) feladata, hogy minden honvédségi és katonai jellegű sportesemény, amatőr verseny és sport-rekreációs program megszervezésében és lebonyolításában részt vegyen, és folyamatosan biztosítsa a honvéd sportegyesületekben a rendszeres sportolás lehetőségét. A HOSOSZ éves szinte tervezi meg az eseménysorozatait, amelynek kiemelt programja a Tekerj a sereggel – mondta érdeklődésünkre Farkas László, a szövetség elnöke, hozzátéve: a jelentős számú civil induló mellett fontos üzenete a rendezvénynek, hogy a Magyar Honvédség összes állománykategóriájából vannak indulók.

Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere kérdésünkre úgy fogalmazott, a civil érdeklődők között nagyon jó a visszhangja a rendezvénynek, a város pedig különösen büszke arra, hogy otthont adhat neki.
A megnyitó után, a szigligeti hagyományőrzők ágyúlövésére indult el a menet. Az útvonalon végig frissítési pontokat állítottak fel a szervezők, így biztosítva a túra résztvevőinek a felfrissülést, az egészségügyi ellátást, valamint a mosdók használatát. Emellett a rendezvény teljes időtartama alatt mobil kerékpárszerviz is folyamatosan a túrázók rendelkezésére áll.

1599186867
Fotó: Tischler Zoltán és Singer Éva hadnagy