Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelmi hétvége a közelharc-kézitusa jegyében

Szöveg: Takács Vivien |  2019. március 4. 7:04

Honvédelmi hétvégét szervezett – a közelharc és kézitusa jegyében – a Magyar Közelharc-Kézitusa Szövetség (MK-KSZ), Budapesten, a szervezet Módszertani Központjában, március 1-3. között.

1599199457
A háromnapos rendezvényen előadások, beszélgetések és izgalmas gyakorlatok várták a Honvédelmi Minisztériumban, illetve a Magyar Honvédségben szolgálatot teljesítő katonákat, honvédségi alkalmazottakat, valamint a Honvéd Kadét Programban résztvevőket és családtagjaikat.

Az első napon a Than Károly Ökoiskola Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola honvéd kadétjai vettek részt a programokon. Szombaton és vasárnap pedig az érdeklődőknek mutatták be a különböző túlélési technikákat, akik kipróbálhatták az airsoft lövészetet, a késdobálást, összemérhették tudásukat egy taktikai sátorban, továbbá az MK-KSZ vezetői mellett különböző stílusok mesterei ismertették meg velük az MMA alaptechnikáit, az eszközös és szükségeszközös önvédelmet, valamint a távolba ható hidegfegyverek alkalmazási módszereit is.

1599199458
Dr. Zöllei Zoltán alezredes, a Magyar Közelharc-Kézitusa Szövetség elnöke érdeklődésünkre elmondta: a mostani a kilencedik alkalom, hogy megrendezik a programsorozatot. „Minden évben igyekszünk március első hétvégéjén megtartani a rendezvényt, amelynek célja többek között a hagyományőrzés, a közelharc megismertetése és a toborzás" – árulta el az alezredes. Hozzátette: minden évben több szervezettel együttműködve szervezik meg a színes és sikeres eseményt.

Fotó: Hornyák Gábor és Tischler Zoltán