Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai attasék az MH Logisztikai Központban

Szöveg: Faragó Fanny |  2019. január 25. 8:39

A Magyarországra akkreditált véderő-, katonai és légügyi attasék idei első programjukon a budapesti báró Hazai Samu laktanyába látogattak el, ahol megismerték az MH Logisztikai Központ és alárendelt szervezeteinek feladatrendszerét.

A delegációt Baráth István dandártábornok, az MH Logisztikai Központ (MH LK) parancsnoka fogadta a Soroksári úti objektumban. Köszöntőjében a tábornok kiemelte: az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) mellett, az MH Katonai Közlekedési Központ (MH KKK) és az MH Légijármű Javítóüzem is az MH LK szolgálati alárendeltségébe tartozik.

1599198349

A parancsnoki köszöntőt követően Vauver Viktor alezredes tartott prezentációt a központ szervezeti felépítéséről és feladatrendszeréről, valamint a jövőbeli fejlesztési terveikről. A katonai attasék az előadásból megtudták: az alakulat fő rendeltetése, hogy biztosítsa a Magyar Honvédség számára a haditechnikai eszközöket és felszereléseket, valamint megszervezze és ellenőrizze a központi logisztikai gazdálkodási és ellátási felelősséggel összefüggő feladatokat.

Az MH ARB történetéről és rendeltetéséről Kolonics Attila ezredes, a bázis parancsnoka tartott tájékoztatót a katonadiplomaták számára. Prezentációját követően a számos nemzetet képviselő katonai attasék Bárdos Antal ezredes, az MH KKK központparancsnokának bemutatójából ismerték meg a szervezet tevékenységi körét, végül Uwe Patz alezredes, a Magyar Honvédség Parancsnokság Bundeswehr által delegált csere- és összekötő tisztje tartott beszámolót a 2012 óta működő Joint Logistics Multinational német-magyar logisztikai együttműködési programról.

1599198349

A szakmai programokat követően a katonadiplomaták ruházati és fegyverzeti bemutatón vettek részt, majd megismerték az alakulatoknál rendszeresített technikai eszközöket és gépjárműveket.

A program végeztével Toma-Stefan Savu ezredes, a Budapesti Katonai Attasétestület doyenje köszönte meg Baráth István dandártábornoknak a tartalmas napot.

1599198349

Fotó: a szerző felvételei