Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiképzési nap a Petőfi-laktanyában

Szöveg: Antal Ferenc |  2017. május 1. 8:17

A Célra tarts elnevezésű honvédelmi versenysorozat középdöntőjébe és döntőjébe jutott mintegy száz diák mérhette össze erejét és tudását múlt héten a budapesti Petőfi-laktanyában.

A Célra tarts elnevezésű versenyt hagyományteremtő szándékkal, a tavalyi évben indította útjára az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár. A középiskolás diákok részére kiírt vetélkedő elsődleges célja az volt, hogy megismertesse a diákokkal a Magyar Honvédség működését és feladatait, így népszerűsítve a fiatalok körében a szervezetet.

1596031253

Az alakulótéren felsorakozott diákokat Baráth Ernő ezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnoka köszöntötte. Az ezredes örömét fejezte ki, hogy ennyi fiatalt sikerült megszólítani a versennyel, mint mondta: a jelenlévők munkájukkal és teljesítményükkel méltán kiérdemelték, hogy részt vehetnek a dandár által szervezett kiképzési napon. ,,Amely ugyan nem tud lefedni egy több hétig tartó kiképzési ciklust, de arra mindenképpen alkalmas lesz, hogy Önök megismerkedjenek a katonaélet szépségeivel és nehézségeivel" – fűzte hozzá Baráth ezredes.

1596031253

Ezt követően a hatfős csoportok különböző programokon – híradó-informatikai előadáson, alaki foglalkozáson, műszaki hibás gépjármű mozgatáson – vehettek részt, illetve ügyességi és akadályversenyeken – légpuskalövészet, sebesültszállítás, kézigránátdobás – mérhették össze tudásukat. A dinamikus programokat követően a diákok megtekinthették az MH Katonai Rendészeti Központ bemutatóját, valamint a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység katona-zenekari előadását.

1596031253

Fotó: Tóth László