Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lőgyakorlaton a tiszt- és altisztjelöltek

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2014. október 16. 7:23

Kiképzési „nagyüzem” kezdődött a héten az MH Altiszti Akadémia izbégi lőterén: október 15-én a honvéd tiszt- és altisztjelöltek kiképző százada hajtott végre lőgyakorlatot.

1595980829

Nagy Attila alezredes a helyszínen a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: a foglalkozás keretében először nappali gépkarabély- és pisztolylövészetet, illetve éles kézigránát-dobógyakorlatot hajtottak végre a katonák. A feladatok sora azonban ezzel még nem ért véget. „Az 1. számú lőgyakorlat az alapkiképzés során az egyetlen olyan lőgyakorlat, amelynek éjszakai végrehajtása is van, vagyis sötétben szintén megismétlik majd a feladatok végrehajtását" – tudtuk meg az MH AA Mecséri János Kiképző Osztályának osztályvezetőjétől.

A gyakorlatot végrehajtó 94 katona – 57 leendő tiszt és 37 leendő altiszt – augusztus 28-án vonult be Szentendrére. Jelenleg már az alapkiképzés második ciklusában járnak, vagyis korábban már végrehajtották az alap lőgyakorlatot, a pisztoly szakalap lőgyakorlatot és a kézigránát-dobást. A következő ciklusban a 2. számú, támadó tevékenységnek megfelelő lőgyakorlat vár rájuk, még szintén az ősz folyamán.

1595980829

Fotó: Tóth László