Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnokváltás a dandárnál

Szöveg: Révész Béla |  2015. július 31. 14:19

Ünnepi állománygyűlésen adta át július 31-én, pénteken Piros Ottó ezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár megbízott parancsnoka a csapatzászlót Baráth Ernő ezredesnek, aki mostantól az alakulatot vezeti.

1595997965

A Petőfi-laktanyában tartott eseményen részt vett dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök, valamint dr. Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnökhelyettes is. A dandár parancsnoki beosztásának átadására az ünnepséget megelőzően hivatalosan is sor került, az állománygyűlésen a csapatzászló átadása és átvétele szimbolizálta a váltást.

Piros Ottó ezredes, a dandár eddigi megbízott parancsnoka ünnepi beszédében elmondta: egy esztendővel ezelőtt, amikor ő vette át az alakulat irányítását, nem volt könnyű helyzetben. „Egy sikeres, jól működő dandárt vettem át, s tudtam, hogy a legnehezebb feladat ennek a sikerességnek a megőrzése lesz. Úgy érzem, sikerült. Kivétel nélkül mindenkinek köszönöm a munkát, a segítséget, hogy ez az eredményesség a mai napig tart" – mondta Piros Ottó.

1595997965

Baráth Ernő ezredes, az alakulat frissen kinevezett parancsnoka az elöljáróknak mondott köszönetet a bizalomért, amelyet a dandár irányába tanúsítottak, és tanúsítanak jelenleg is. Az ezredes egyik legfőbb célként ennek a bizalomnak a megtartását tűzte ki.

„A bizalom a legdrágább kincsünk, ebből kell erőt merítenünk a mindennapokhoz, amelyek munkája sikeressé és megbecsültté teszi ezt az alakulatot" – mondta az új parancsnok, hozzátéve: „Ennek a dandárnak az erejét a kiválóan felkészült állománya adja. Tudom, hogy önök továbbra is a maximumot nyújtják majd, segítve a közös munkát. Alázat, becsület, tisztesség, magas fokú szakmaiság: ebben a szellemben fogom vezetni a dandárt."

1595997965

Dr. Benkő Tibor vezérezredes ünnepi beszédében szintén a csapatmunka fontosságát emelte ki. Mint mondta, egyetlen vezető sem lehet eredményes, ha nincs mögötte egy szakmai tudásának legjavát nyújtó állomány. A Honvéd Vezérkar főnök köszönetet mondott Piros Ottó ezredesnek kifogástalanul végzett munkájáért, és eredményes folytatást, katonaszerencsét kívánt az alakulat új parancsnokának.

Az ünnepi állománygyűlés zárásaként Benkő Tibor vezérezredes emléktárgyat adományozott Piros Ottó ezredesnek, akinek munkájára új területen számítanak: ősztől az MH Balatonkenesei Rekreációs Központ parancsnoki teendőit fogja ellátni.

1595997965

Fotó: Galovtsik Gábor