Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Toborzó fesztivál Pestszentimrén

Szöveg: Snoj Péter |  2019. június 1. 17:03

A Magyar Honvédség is képviselte magát a főváros XVIII. kerületében megrendezett Vasvári Pál Toborzó Fesztiválon. A június elsejei rendezvényen részt vett Erdélyi Lajos, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára is.

1599203529
A résztvevők a toborzó fesztivál kezdetén, a pestszentimrei református templom kertjében koszorút helyeztek el Vasvári Pál honvéd őrnagy és történész kopjafájánál. A tiszteletadáson jelenlévők felidézték az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kiemelkedő alakjának életét, majd az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár katonazenekarának felvezetésével átvonultak a fesztivál helyszínére.

A Pestszentimrei Sportkastély területén – a kicsiket és nagyokat egyaránt szórakoztató állandó programok mellett – még számos katonai vonatkozású bemutató várta a kilátogatókat. Előbb a fővárosi helyőrségi zenekar adott térzenét, majd pedig a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység különleges díszelgőcsoportja kápráztatta el a nézőket.

1599203529
Ez idő alatt az érdeklődők megismerkedhettek a katonai életpálya lehetőségeivel és hétköznapjaival a dandár információs- és az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság toborzópontjainál.

Fotó: a szerző felvételei