Új mentőkkel bővült a honvédségi járműpark

Szerző: honvedelem.hu |  2018. május 3. 18:22

Az alakulatoknál rendelkezésre álló, nagy igénybevételnek kitett közúti mentőgépjárművek cseréjének elemeként május 2-án a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ hét darabot vett át a terepviszonyokhoz jobban alkalmazkodó, összkerék meghajtású, minden igényt kielégítő mentőautókból.

Mint arról a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (MH EK) honlapunkat tájékoztatta, a Magyar Honvédség alakulatainál mind a közúti, mind a terepjáró mentők az utóbbi években jelentős igénybevételnek voltak kitéve, ezért szükségessé vált a meglévő gépjárművek cseréje. A beszerzési folyamatot 2016 végén indították el, az új, ProfileGenios típusú, Mercedes Sprinter alapokra épített mentőgépjárművek megvásárlására. A beszerzéshez az MH EK saját költségvetéséből is hozzájárult, így hét új mentőjárművel bővülhetett a honvédségi eszközpark. A mentők műszaki átvétele már áprilisban megtörtént, a járműveket május 2-án szállították az MH EK Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézet telephelyére, hogy a Központi Egészségügyi Szakanyagellátó Osztály átadja a kijelölt alakulatok számára.

A hét új mentőgépjárműből négy az MH Összhaderőnemi Parancsnoksághoz, tovább 1-1 pedig az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárhoz, az MH Anyagellátó Raktárbázishoz és az MH Altiszti Akadémiához kerül, hogy lecseréljék a több mint tizenhét éve futó közúti mentőgépjárműveket.

Fotó: Tóth László