Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Bell megkezdte a Kiowa Warrior Block II tesztrepüléseit

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2012. október 29. 13:37

A „Bell Helicopter” cég megkezdte az OH–58 Kiowa Warrior modernizált változatának repülési tesztjeit. A cég sajtóközleménye szerint, az új helikopter a Block II verziónevet kapta, és várhatóan az Egyesült Államok hadseregében jelenleg szolgálatban álló OH–58 Kiowa Warrior típusú felderítő helikoptereket váltanák velük.

A „Bell Helicopter" cégtől származó információk szerint, a modernizált forgószárnyas többek között nagyobb teljesítményű hajtóművet, megerősített farokrotort, valamint multifunkciós kijelzőket kapott. Egyes sajtóértesülések szerint, az OH–58 Kiowa Warrior Block II verzióba a Honeywell HT–900 típusú, 746 kW teljesítményű hajtóműve került beépítésre.

A Bell vállalat sajtóközleménye szerint, a cég szakemberei már elkezdték előkészíteni a Block III csomagot a Kiowa Warrior számára, amelynek egyik eleme egy új forgószárny. A Flightglobal MiliCAS adatai szerint, az Egyesült Államok hadseregében jelenleg mintegy 660 különböző modifikációjú OH–58 típusú helikopter áll szolgálatban, beleértve két kiképző forgószárnyast is. További 101 helikopter áll hadrendben Ausztrália, Ausztria, a Dominikai Köztársaság, Izrael, Irak, Szaúd-Arábia, Spanyolország, Tajvan és Törökország hadseregeiben.

Címkékhaditechnika