Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fürdenek a művészetben

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2018. január 6. 11:52

Az MH Bakony Harckiképző Központ Amatőr Művészeti Csoportjának nyílt képzőművészeti tárlata Székesfehérváron, az Árpád Fürdő Blaha Lujza termében, január 5-én.

A 25 esztendős Honvéd Kulturális Egyesület szervezésében létrejött kiállítás megnyitóján Oláh László nyugállományú alezredes, a pákozdi Katonai Emlékpark szakmai főreferense úgy fogalmazott: az egyesület annak idején éppen azért jött létre, hogy a civil kultúrát vigye a laktanyakerítésen belülre, ezzel párhuzamosan pedig ismertesse meg a civileket a katonakultúra értékeivel. Mint fogalmazott: az elmúlt huszonöt esztendő alatt a katonakultúra a civil kultúra részévé vált.

1596043216

„Az alkotóközösség tagjai egyénileg is csodákat képesek alkotni, de együtt a művészi hatás megsokszorozódik. Meglátásom szerint mind a katonák, mind a művészek többet tesznek a hazájukért, mint talán mások, így a katonaművészek számomra ebből a szempontból is különleges értéket képviselnek" – fogalmazott Oláh László.

1596043216

Érdekességként megemlítette, hogy a kiállítás helyszíne azért is különleges, mert az Árpád Fürdő közelében települt anno a város legelső laktanyája.

1596043216

A kiállításon hat katona-, illetve a honvédséghez köthető művész – Fröschl Mónika főtörzszászlós, Horváth Beáta szakaszvezető, Kovács Mónika, Körmendi Béla őrvezető, Tóth Katalin és Venczel Virág – munkáit lehet megtekinteni február 4-ig. A kiállítás megnyitóján közreműködtek a Krúdy Gyula Kreatív Írókör tagjai.

1596043217

Fotó: a szerző felvételei