Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyönyörű idő, fergeteges hangulat, igazi toros ízek

Szöveg: Singer Éva hadnagy |  2017. március 12. 11:48

Így lehetne jellemezni a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban (MH RKKK) szombaton megrendezett kolbász- és hurkatöltő versenyt. A megmérettetésre idén 18 csapat nevezett, a legjobbnak pedig a hazai ízek bizonyultak.

1596028839

Második alkalommal várta falusi hétvégével, disznótoros ízekkel és szórakoztató programokkal a kikapcsolódni vágyókat az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ. A program keretében március 4-én, szombaton a katonai alakulatok, társszervek és partnerszervezetek csapatai kolbász- és hurkatöltő versenyben mérték össze ügyességüket.

A tavaly első alkalommal, de hagyományteremtő céllal megrendezett versenyen még csak hat csapat indult, idén háromszor ennyi, 18 csapat nevezett. Az alakulat partnerei közül jelen volt Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, Balatonkenese Város Önkormányzata, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara, a Balatonkenesei Polgárőr Egyesület, a Balaton Kapuja Polgárőr Egyesület, a Balatonakarattyai Nyugdíjas Klub Egyesület, a Balatonakarattyai Fürdőtelep Egyesület. A társszervek részéről a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság, a Balatonkenese Rendőrőrs, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata Egyesület, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete (HODOSZ) 516. sz. Alapszervezete, valamint a házigazda, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ csapata.

1596028840

A négyórás verseny közben a jó hangulatról Bunyós Pityu gondoskodott, a jó pálinkákról és toros ízekről pedig a csapatok tagjai, akik minden titkos összetevőt, nagyszülőtől örökölt, vagy más tájegységről hozott receptet bevetettek annak érdekében, hogy a zsűrit lenyűgözzék. Az elnök Gulyás Károly, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár főtanácsosa, Venez díjas mesterszakács, a WACS (World Association of Chef’s Societies) szakácszsűri tagja, a Magyar Gasztronómiai Szövetség szakács alelnöke volt, tagok: Jónás Ákos mesterszakács, a Hotel Residence Wellness és Konferencia Központ **** konyhafőnöke és Lőrincz János őrnagy, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ belső ellenőr főtisztje. A szakértők az étkek íze és illata mellett a tálalást is pontozták.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állhatott, második helyezett a Balatonakarattyai Nyugdíjas Klub Egyesület lett, a legjobbnak kijáró vándorserleg pedig idén a házigazdánál maradt, mivel a zsűri döntése alapján az MH RKKK csapata készítette a legízletesebb kolbászt és hurkát. A serlegeket Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka adta át a díjazottaknak.

1596028840
Címkékrekreáció