Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Indul a vágta!

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. szeptember 18. 20:28

Immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a Nemzeti Vágtát Budapesten, a Hősök terén szeptember 18-20. között. Idén a futamokon hetvenkét település lovasa vesz részt.

Az ország konyhája pénteken nyitotta meg kapuját, ahol tradicionális ételekkel, hazai pálinka- és borkülönlegességekkel várják az érdeklődőket. Szombaton a Magyar Hősök Emlékkövének koszorúzásával kezdődik a rendezvény, amelyet az ünnepélyes megnyitó és a fogadalomtétel követ. A történelmi lovas gála bemutatója után indulnak az előfutamok, amit a nap végén a Nemzeti Lovas Színház Gladiátor bemutatója zár. Vasárnap a középfutamok és az elődöntők után a látogatók megtekinthetik a Nemzeti Lovas Díszegység és a BRFK Lovas Alegységének carousel (körhinta) bemutatóját. A döntőre délután 18:02-kor kerül sor.

1596000357

A három napos rendezvényre a lovas kultúra szerelmesein kívül várják a gasztronómia, a sport és a természet kedvelőit is. A gyerekeket sem hagyják unatkozni: a Huszár Táborban egyenruhát és csákót ölthetnek magukra.

A Nemzeti Vágtát a szervezők minden évben a nemzeti kötődést meghatározó történelmi hős vagy hősök tiszteletére rendezik meg. Idén a vágta Rostás Pál, az 5. Radetzky huszárezred 1813-ban hősi halált halt közhuszárjának emléke előtt tiszteleg.

A programokról bővebben a www.vagta.hu oldalon olvashatunk.


Fotó: archív