Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kákics-koncerttel indul az Emlékparki Nyár

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. június 11. 9:29

Harmadik alkalommal rendezi meg Emlékparki Nyár elnevezésű művészeti programsorozatát a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely. A több mint két hónapos programsorozat előadással és koncerttel kezdődik június 12-én, szombaton 18 órakor.

Az ünnepélyes megnyitón a Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány történésze, Rózsafi János hadtörténész „17-esek a Doberdón" című előadását hallgathatják meg az érdeklődők. A tavalyi évben indult „Nagy Háború 100" emléksorozat keretében szervezett előadás Székesfehérvár házi ezrede, a Magyar Királyi 17-es honvéd gyalogezred olaszországi harcainak állít emléket.

A centenáriumi évhez kapcsolódik 19 órától a Kákics zenekar „Ferenc Jóska fújatja a trombitát" című koncertje is, mely a száz évvel ezelőtti események időrendjében, katonadalokon keresztül mutatja be a háború időszakát. A korábban már közel húsz helyszínt megjárt koncert mindenhol nagy sikert aratott zenés történelmi visszaemlékezésével.

Az Emlékparki Nyár augusztus 20-ig katona-zenekari koncertekkel, előadásokkal, kiállításokkal és gyermekprogramokkal várja a látogatókat.

Címkékkiállítás