Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ki viszi át a szerelmet?

Szöveg: Takács Vivien |  2018. február 17. 19:15

Szécsi Margit és Nagy László versei hangzottak el Budapesten, a Petőfi Sándor laktanya könyvtárában február 15-én, csütörtökön.

1599181995
A művészpárról Tósoki Anikó, a laktanya könyvtárjának előadója, pedagógus és mentálhigiénikus elmondta: Szécsi Margit és Nagy László érzelmi és szerelmi költészete nagyon jelentős volt. „Az elszavalt verseket drámajátékba helyezzük, hogy könnyebben feldolgozhatóak legyenek" – mondta az irodalmi műsor szerkesztője. Hozzátette: a program címe azért esett Nagy László „Ki viszi át a szerelmet" című művére, mert ez megtalálható a tizenkét legszebb magyar vers között. A költő házaspár verseiből – Anikó mellett – Gárdonyi Fanni és Szőke Károly hadnagy is elszavalt néhányat.

1599181995
Szőke Károly hadnagy, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Szállítózászlóalj, 2. szállítószázad 2. szállítószakasz szakaszparancsnoka érdeklődésünkre elmondta: a katonai hivatás mellett régóta érdekli őt a színészkedés. Tavaly szeptember óta a Thalia Színitanoda növendéke. „Számomra a versek nem versek, hanem mini színdarabok" – tudtuk meg a hadnagytól, aki elárulta azt is, hogy kedvenc verse Ady Endrétől a Szeretném, ha szeretnének, mert ezzel a szerzeménnyel teljesen azonosulni tud.

A laktanya könyvtárának márciusi rendezvényén az érdeklődők egy író-olvasó találkozón vehetnek részt, ahol a vendég  A katonabáró és A Petőfi Sándor laktanya 100 éve című könyvek szerzője, M. Tóth György lesz.

1599181996
Fotó: Szabó Lajos zászlós