Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Színek tánca a Stefánián

Szöveg: Kresz Fruzsina | Fotó: Szalai Mirtill |  2019. november 29. 9:28

„Színek tánca” néven nyílt meg Nagyné Vései Viktória főtörzsőrmester második tárlata november 25-én, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár könyvtárában, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban.

1596072714

A megnyitón Tósoki Anikó, a kiállítás főszervezője elszavalta Tóth Árpád Esti sugárkoszorú című versét, majd elénekelte József Attila Gyöngy című költeményét. 

A vendégeket Kiss József, a Kulturális és Rekreációs Igazgatóság főelőadója köszöntötte, aki méltatta a kiállítást és szólt arról is, hogy a kulturális értékek közvetítésében fontos szerepet játszik a Stefánia Palota.

1596072714

Nagyné Vései Viktória főtörzsőrmester, az MH BHD altisztje 2017-ben kezdett komolyabban érdeklődni a festészet iránt és online tanfolyamokon képezte magát. Első kiállítását idén januárjában tekinthették meg az érdeklődők a Petőfi laktanyában, azóta még hét képpel bővült olaj- és akrilfestmény repertoárja.

Vidám, optimista személyisége, derűlátása megmutatkozik alkotásain, melyek a színek gazdagságát, a női lélek finomságát, érzékenységét tükrözik. Az impresszionista és a realista stílust absztrakt vonásokkal ötvözi. Elmondása szerint kiteljesedik az alkotásban, teljesen bele tud feledkezni az időbe, amiből családja és munkája mellett nincs túl sok.

1596072713

A tárlat november 25-től december 13-ig díjtalanul tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében.

1596072714