Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

100 százalékos formát hoztak a lőgyakorlaton

Szöveg: Kátai Róbert szds. |  2010. április 26. 13:45

Az MH KFOR Kontingens törzse és támogató eleme gépkarabély- és pisztolylövészetet hajtott végre a Villaggio Italia tábor közelében lévő lőtéren a múlt héten. A KFOR kontingens támogató eleme a terveknek megfelelően lázasan készült az éleslövészetre, amelyre a Villagio Italia táborhoz közeli Voloire lőtéren került sor.

A katonákat a menetoszloppal végrehajtott menet után egy, az adott körülmények között tökéletesen berendezett lőtér fogadta, amelyet az azt előkészítő logisztikusok rendeztek be korán reggel.
A lövészet eligazítással vette kezdetét, amelynek során a lőteret, Mohos Zsolt százados, lövészetvezető mutatta be a végrehajtó állománynak. A kötelező biztonsági rendszabályokat Berecz Tihamér hadnagy ismertette, majd a lőtérbemutatás és a szolgálati személyek eligazítása után kezdetét vette a foglalkozás.
A támogató elem katonái a műveleti területen leginkább hasznos 1. sz. különleges lőgyakorlatot hajtották végre.

Az értékelés bebizonyította, hogy a misszióban szolgáló logisztikusok felkészültsége nem csak a támogatási feladatok terén kiemelkedő. Összességében mindkét fegyvertípussal 100 százalék kiváló értékelést értek el.
A lövészet befejeztével a lövészetvezető értékelte az állomány munkáját, külön kiemelte az előkészítő csoport kiemelkedő teljesítményét, különösen Debreczeni Zsolt zászlós előkészítő feladatait.
A fegyverek karbantartását követően, a beosztott állomány visszatért a táborba, hogy saját szakfeladatát folytassa, megszervezze, megtervezze, végrehajtsa a misszió teljes körű logisztikai biztosítását.

 

Fotó: Mohos Zsolt szds.