Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

175 ismétléses megmérettetés Székesfehérváron

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Dömsödi Richárd |  2023. április 18. 7:44

Idén 175 éves a nemzeti értékeink közül számunkra a legszebb és legfontosabb, a Magyar Honvédség. A jeles évforduló Mészáros Lázár 1848. április 7-ei hadügyminiszterré történő kinevezéséhez köthető, e különleges esemény előtt tisztelgett az MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár állománya a „175 ismétléses versennyel.”

_DR_9550

Az alakulat sportpályáján, Sárfi Tamás főhadnagy koordinálásával megrendezett megmérettetésen három feladatból, a jelentkezésnél megadott ismétlésszámot kellett végrehajtaniuk a résztvevőknek, összesen 175-öt. A gyakorlatok bármilyen sorrendben elvégezhetőek voltak: szabadon lehetett akár körökre felosztani, vagy egyben teljesíteni.

A versenyen kizárólag a bíró által szabályosnak ítélt ismétlések számítottak – valamennyi versenyzőhöz külön bírót rendeltek hozzá. A gyakorlatok végrehajtására legfeljebb 15 perc állt rendelkezésre, melyet mind a 23 versenyzőnek sikerült teljesítenie időhatáron belül, sőt sokuknak öt perc sem kellett hozzá. Két különböző kategóriában mérethették meg magukat a versenyzők: saját testsúlyos és súlyzórudas számban. Az előbbinél fekvő-, illetve hölgyeknél térdelőtámaszban karhajlítás és nyújtás, guggolás és húzódzkodás/TRX evezés volt a feladat. A súlyzórudas számban fekve nyomásból, guggolásból és elemelésből bizonyíthattak a versenyzők.

A kihívás zárásaként a dobogósok az érmeket és az okleveleket Koronczai Tibor ezredestől, dandárparancsnok-helyettestől és a verseny főbírójától, dr. Eleki Zoltán ezredestől, a Honvéd Vezérkar Kiképzési Csoportfőnökség csoportfőnök helyettesétől vehették át. Helyezések:

_DR_9565

Helyezések:

Sajátsúlyos női: I. Boros Melinda százados, II. Arany Katalin őrmester, III. Mester Edit szakaszvezető.

Sajátsúlyos férfi: I. Spergli Máté szakaszvezető, II. Nyíri Sándor alezredes, III. Lévai Dávid főtörzsőrmester.

Súlyzórudas női: I. Arany Katalin őrmester, II. Mester Edit szakaszvezető, III. Kovács Kornélia közkatona.

Súlyzórudas férfi: I. Góczán Máté őrvezető, II. Sprgli Máté szakaszvezető, III. Marócsik Péter főtörzsőrmester.

_DR_9510

A március 1-31. között tartó 175 év – 175 kilométer nevű kihívásban a dandár részéről összesen 31 csapat, összesen 101 fő vett részt. A székesfehérvári Árpád Technikum két csapatnyi kadéttal csatlakozott a fehérvári katonákhoz. Az indulók együtt közel 6000 kilométert tettek meg.

A csapatok közül a leggyorsabb tempót az Arany Katalin őrmester és a Lévai Dávid főtörzsőrmester alkotta Dead bug nevű duó diktálta. Őket követte szorosan a FasFoot triója Boros Melinda századossal, Mester Edit szakaszvezetővel és Jentetics Róbert főtörzsőrmesterrel. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Logisztikai Zászlóalj 6láb nevű formációja állhatott: Csarankó Tamás őrnagy, Csincsi Zsolt törzszászlós és Bohus Péter zászlós. A távot sikeresen teljesítők emléklapot; míg a dobogós helyen célba érők oklevelet és érmet vehettek át a dandár elöljáróitól.