Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

175 kilométer futás? Kihívás elfogadva!

Szöveg: honvedelem.hu |  2023. február 26. 9:33

Az idén 175 éves Magyar Honvédség a jeles évforduló alkalmából egy igazán izgalmas kihívást hívott életre. Várják azon bátor jelentkezőket, akik április 7-éig – Mészáros Lázár hadügyminiszterré kinevezésének évfordulójáig – vállalják, hogy maximum 4 fős csapatokban lefutnak 175 kilométert.

175 km challenge

A kihívás a február 10-ei indulása óta már-már önálló életre kelt. Nagyon sokan vállalták, hogy vagy egyedül, vagy legfeljebb 4 fős csapatban teljesítik a távot. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy a Honvéd Vezérkar főnöke, Pálinkás Szilveszter főhadnagy és Rozs Gergely közkatona is felhúzták már a futócipőt, hiszen az ő négyes csapatuk számára is közeleg az április eleji céldátum.

Honvédelmi miniszter: https://www.instagram.com/p/CoresWRII0E/

A Honvéd Vezérkar főnöke: https://www.instagram.com/p/Co14DOfogcD/

Pálinkás Szilveszter főhadnagy: https://www.instagram.com/p/Coywc9VIGRD/

Rozs Gergely közkatona:  https://www.instagram.com/p/CpA5pzTKjjf/

A kihívás a katonai múltunk, nemzeti büszkeségünk előtt való tisztelgés jegyében született, azonban emellett egy igazán fontos tényre is felhívja a figyelmet. Ha közösen, együtt teszünk egy ügy érdekében, akkor bármire képesek lehetünk. Ha mindenki csak egy kicsit tesz hozzá (átvitt értelemben pár kilométert), akkor az része lesz egy nagy egésznek. Csak úgy, mint a toborzásnál. Akkor lesz igazán erős, ütőképes hadseregünk, ha minél több ember ismerkedik meg a honvédelemmel, a Magyar Honvédséggel, vagy választja valamilyen formában a katonai szolgálatot.

Az elmúlt napokban a távot rendhagyó módon teljesíteni akarók is jelezték, elfogadják a kihívást. Vannak, akik leevezik, leússzák, illetve olyanok is akadnak, akik lóháton vágnak bele a 175 kilométerbe.

Az Egri Vízilabda Klub szombaton este, egy Eger-Honvéd vízilabda mérkőzés előtt – amelyen nézőként a Honvéd Vezérkar főnöke is részt vett - bejelentette, ők vízben teljesítik a távot. A rendezvényen dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy fogalmazott: „A sportban kialakul egy közösség, amely nagyon közel áll a Magyar Honvédséghez. Ott is szenvedni kell a teljesítményért, de amikor elérjük a sikert, akkor elfelejtjük azt, teljesen mindegy, hogy az ember sportoló vagy katona.”

Győrben, a Légvédelmi Ezred katonái a Győri Atlétikai Club által szervezett evezős versenyen, ergométeres evezéssel küzdötték le a 175 kilométeres távot.

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár gróf Nádasdy Ferenc Huszárosztály huszárjai pedig azt vállalták, hogy március 31. és április 5. között, lóháton gyűjtik össze a célként kitűzött kilométereket.

Már csak egy kérdés maradt. És te készen állsz?

www.bit.ly/mhchallenge2023