Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

’86-os erőpróba – harmadszor

Szöveg: Balázsi Edit őrnagy |  2011. október 18. 10:59

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis idén immár harmadszor rendezte meg a ’86-os erőpróba elnevezésű versenyt. A megmérettetés úgynevezett ICCS (Individual Common Core Skills) alapokra épülő járőrbajnokság, amely komoly szakmai feladatokon keresztül biztosít lehetőséget a résztvevőknek, hogy felmérjék képességeik határait.

A nyolc induló csapatnak számos feladattal kellett szembenéznie. Kezdésként egy általános katonai tesztlapot töltöttek ki, amelyen számot kellett adniuk például a NATO-eljárások ismeretéből. A terepen végrehajtott feladatok közül pedig természetesen nem maradhatott ki a sebesültszállítás és -ellátás, valamint a gépkarabély-lövészet sem.

A résztvevők között volt olyan rutinos katona, aki eddig mindhárom erőpróbán részt vett, de olyan is akadt szép számmal, akinek a mostani volt az első versenye.

A verseny első helyezettje a Mi–24-es harcihelikopter-zászlóalj Phoenix csapata lett, így ők birtokolhatják a vándorserleget a következő erőpróbáig. A második helyet a művelettámogató zászlóalj MTZ RT csapata szerezte meg, míg a harmadik helyen a szállítóhelikopter-zászlóalj Rotor Blades csapata végzett.

1595926214
 
1595926215