Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Brave Warrior 2022 és a pákozdi csata

Az elmúlt hét legizgalmasabb videói

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. október 5. 15:07

Összeállításunkban az elmúlt hét leglátványosabb videóit tekinthetik meg.

Harckész a magyar vezetésű zászlóaljharccsoport

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is megtekintette a Brave Warrior 2022 elnevezésű gyakorlat képességbemutatóját szeptember 29-én, csütörtökön. A komplex harcászati kiképzési foglalkozássorozat legfontosabb feladatait bemutató, éleslövészettel egybekötött mozzanatok kapcsán a tárcavezető úgy fogalmazott, hogy a végrehajtók nagyon komoly felkészültségről, nemzetközi együttműködésről, a magyar katonák pedig kimagasló teljesítményről tettek tanúbizonyságot.

A teljes tudósítás itt érhető el.

Büszkeség és felelősség

Öt nemzet ezerkétszáz katonája vesz részt a Brave Warrior 2022 elnevezésű többnemzeti gyakorlaton. A komplex harcászati foglalkozássorozat során ellenőrzik a magyar vezetésű NATO Kiemelt Éberségi Tevékenység Többnemzeti Harccsoport készenlétét is. A gyakorlat szakmai bemutató napját szeptember 28-án, szerdán tartották a Magyar Honvédség Központi Gyakorló- és Lőterén.

A teljes tudósítás itt érhető el.

A pákozdi csata

174 évvel ezelőtt a honvédek és nemzetőrök Pákozdnál fontos győzelmet arattak, amely garantálta a magyar csapatok további szerveződését és a zavartalan fegyverkezést.

A teljes tudósítás itt érhető el.

Címkékhonvédelem